вівторок, 22 січня 2019 р.

В єдності сила:бібліотечні заходи до дня Соборності України

100 років надій і відчаю, 100 років перемог і поразок, 100 років від дня проголошення єдиної, неподільної, соборної України. Свідчення очевидців, спогади учасників подій, дослідження істориків - все це у книгах для тих, хто хоче більше знати про історію своєї власної Батьківщини. 


Бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей для учнів колегіуму № 16 провели історичний урок "Соборність душ єднає Україну". Чому  така важлива для українців соборність, де і як був підписаний Акт про Злуку.




 І символічний "Ланцюг єднання" - в пам'ять про давні і сучасні події.


Віртуальний ланцюг єднання утворився 22 січня   в юнацькому відділі бібліотеки на Шевченка між студентами медичних коледжів Нікополя і Кам’янського. 


Знайомство з містом, з коледжами, обмін думками з приводу Дня Соборності та значення Соборності для нашої країни, міркування на тему власної особистості в Україні та в професії через п’ять-десять років – таким було неформальне спілкування молоді нашого міста та міста Кам’янське. 



А підсумки зробили  експерти- історик з Нікополя Марина Костенко 


та   журналіст з Кам'янського Валентин Фіголь. 


Україні соборною бути-вважають наші юні друзі!


Бібліотека-філія №2 на Менделеєва запропонувала своїм чиатчам мікс-перегляд літератури "100 років Єдності"-  книжки з історії України, її культури та художні твори класичної літератури та сучасних авторів.



Бібліотекарі бібліотеки-філії №7 разом з учнями 5-х класів СЗШ №25 з'ясували, що таке соборність і чому вона так важлива для України саме зараз, нагадали про етапи становлення України від Київської Русі до сьогодення, здивували кадрами кінохроніки 1919 року та "живим ланцюгом" 1990 року.

Повторили назви міст-обласних центрів, коли розгадували кросворд та виправляли помилки в назвах міст.


Наостаннє разом зробили карту України з сердець, на яких діти написали побажання своїй Батьківщині. Найбільше нам сподобались слова одного з хлопчиків: "Щоб люди були добрі та щирі".


Історичний  екскурс "Соборність України: від ідеї до сьогодення" разом з бібліотекарями бібліотеки-філії №9  здійснили учні лівобережних шкіл.


  
Бібліотека-філія №8 запросила своїх друзів - учнів 4-І класу СЗШ №37 на виховну годину «Соборна мати Україна – одна для всіх, як оберіг».  Розповіли про боротьбу українського народу за соборність своїх земель, дізнались про значення слова «соборність», що включає в себе єдність і згуртованість. Діти переглянули слайд-презентацію про проголошення Акту злуки та зложили пазл –карту України.



Бібліотекарі бібліотеки-філії №3 підготували  книжкову викладку "Соборність-духовне гасло до єднання" 



Зі святом, Україно!

Немає коментарів:

Дописати коментар