вівторок, 1 січня 2019 р.

Кіно чи книга? 6 книжкових екранізацій, гідних перегляду

Дуже часто, прочитавши книгу, нам хочеться пережити ще раз емоції, подаровані автором. Пропонуємо Вам добірку книг, які стали найкращими екранізаціями.


«Гордість і упередження» Джейн Остін—роман про кохання містера Дарсі та Елізабет Беннет — багатого красеня-аристократа та скромної, але гордої доньки володаря невеликого маєтку в провінції. Мінливість думки, щирість почуттів та велич манер змальовані настільки талановито, що хвилюють не тільки уяву читачів, а ще й кінематографістів — ця книга є одним із найчастіше екранізованих романів за всю історію кіно. 




«Над зозулиним гніздом»Кен Кізі. Цей роман — це грубе і спустошливе чесне зображення кордонів між розсудливістю і божевіллям. Більш ніж півстоліття він приваблює нові покоління читачів. За мотивами роману Мілош Форман зняв свій знаменитий фільм «Пролітаючи над гніздом зозулі», який отримав п'ять «Оскарів».



«Спокута» Іен Мак'юен.  Тринадцятирічна Брайоні вигадує історію. І щоб ця вигадана історія таки справдилась, дівчинка з «найшляхетніших» міркувань відправляє до в'язниці невинну людину, а потім усе життя шукає собі виправдання. Екранізація цього роману стала подією світового значення і стала одним з лідерів «Оскара-2007» за кількістю номінацій.



«Бійцівський клуб» Чака Паланіка— найзнаменитіший його роман. Всі пам'ятають фільм режисера Девіда Фінчера з Бредом Піттом у головній ролі? Він саме за цією книгою. Це роман-виклик, роман, створений всім на зло і всупереч усьому, в ньому описується покоління озлоблених людей, які втратили уявлення про те, що можна і чого не можна, де добро і зло, хто вони самі і хто їх оточує.


«Хрещений батько» Маріо П'юзо — класичний роман про життя одного з наймогутніших злочинних синдикатів Америки — мафіозного клану дона Корлеоне. Роман П'юзо ліг в основу знаменитого фільму, знятого Френсісом Фордом Копполою. Ця картина отримала дев'ятнадцять різних нагород і по праву вважається однією з кращих у світовому кінематографі.

"Англійський пацієнт» Майкла Ондатже є одночасно і щемливою історією трагічного кохання на тлі Другої світової війни, і книжкою, яка приголомшує глибиною філософських роздумів. Нагороджений Букерівською премією, роман був з успіхом екранізований 1996 року й отримав дев’ять «Оскарів» із дванадцяти номінацій.

Книга чи кіно? Обирати Вам.


Джерело: https://book24.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар