понеділок, 5 листопада 2018 р.

Ключі до серця:авторський бібліотечний проект

Як правило, у сучасних дітей та підлітків в читанні переважають детективи й фентезі. Між тим в реальному житті вони стикаються часом з зовсім не дитячими проблемами. Та й те, що дорослим може видатися несерйозним, для дитини інколи обертається катастрофою. Часто діти не знають, що робити у кризовій ситуації, до кого звернутися за допомогою. Як один з варіантів такої допомоги - читання книг, які порушують важливі проблеми сучасного суспільства.


Бібліотекар Кам'янської Центральної бібліотеки для дітей Інна Табакова розробила авторський бібліотечний проект "Ключі до серця", що стартував у січні 2018 року.


Мета проекту - спонукати підлітків читати і обдумувати сучасні книги з глибоким змістом, що виривають читача з тепличних умов та з головою занурюють у не завжди правабливі аспекти життя дуже різних ровесників.

Пані Інна запропоновала учасникам квесту прочитати протягом 9 місяців 15-20 книг сучасної української та світової літератури, що піднімають різні проблеми ровесників, про які дорослі не люблять розмовляти з дітьми і які, тим не менш, існують у світі: сирітство, інвалідність, неповні родини, невиліковні хвороби, рання вагітність…

Учасниками проекту стали 20 читачів віком від 12 до 16 років. Їм було запропоновано 53 книги. За час проекту учасники встигли прочитали книги 116 разів.


І ось настав час підбиття підсумків. Переможцями квесту стали Громова Валерія (колегіум №16, 7б).Вона прочитала найбільшу кількість книжок-22




Ковалець Олександра (НВК Гімназія № 11, 8а).


Дятел Максим (колегіум № 16, 7в)


Призери: Сарапіна Валерія (СЗШ № 28), Савенко Ганна (колегіум №16), Палажевич Юлія (СЗШ № 22), Смик Ніна (НВК Гімназія № 11), Сімакова Марія (технічний ліцей №1).


Цікаво, що серед книг виявилися лідери читацьких уподобань: "З води у воду", "Вітер з-під сонця" Oksana Lushchevska, "Не такий" Сергій Гридін, "Старшокласниця. Першокурсниця" Anastasia Levkova, а також книги європейських авторів Ніни Грьонтведт, Ульфа Старка та інших.

Дякуємо авторам за книги, які із задоволенням читають не тільки діти, а й дорослі.


Переможці і призери проекту 1 листопада взяли участь в атмосферній грі «Бібліосутінки», яку підготувала завідувачка бібліотеки Дорофеєва Тетяна. Читачі без супроводу дорослих пройшли розважально-інтелектуальний квест бібліотекою в повній темряві, знаходячи ключі та відкриваючи безліч дверей.

Вітаємо переможців та учасників квесту. Квест "Ключі до серця" закінчився, але чудове читання продовжується. До нових книг і до нових зустрічей у бібліотеці!

Інформацію підготувала бібліотекар центральної бібліотеки для дітей Інна Табакова.

2 коментарі: