суботу, 24 листопада 2018 р.

Ми пам'ятаємо! Ми сильні:85-ті роковини Голодомору

Пам'ять, збережена в книгах, свідчення очевидців, записані для нащадків. Ми пам'ятаємо, ми сильні.
Бібліотеки Кам'янського задіяли увесь наявний ресурс аби донести правду про голодомори в Україні:книжкові виставки, презентації книг, виставки архівних документів, історичну хроніку, відеоматеріали,свідчення свідків голодомору у Кам'янському.






Читачі юнацького відділу-студенти медичного коледжу відвідали выставку архівних документів «Душа – як вогник на вікні», яку презентувало міське архівне управління.


 


У бібліотеці-філії №2 було проведено годину пам`яті "Великий голод України" .



Дехто стверджує, що дітям не треба розповідати про Голодомор, щоб не травмувати їх ще нестійку психіку. Бібліотекарі бібліотеки-філії №5  щиро і відверто під час години-реквієму  розмовляли «Про голод – мовою дітей». 


Бібліотекарі дали дітям  зрозуміти, що це був свідомо спланований голод, тобто люди помирали просто тому, що у них насильно було відібрано всі запаси їжі. Це був геноцид українського народу!

Події тих років не залишили дітей байдужими. Неприхований сум в очах, у деяких навіть сльози…


Бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей обладнали інтерактивний стенд "Вогник пам'яті в твоєму серці"



Пам’яті мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю від голоду у 1932-1933 роках, пам’яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після цієї трагедії XX століття, присвячується хвилина мовчання, яка щорічно проводиться в четверту суботу листопада о 16 годині.

Хай ця хвилина для громадян нашої  держави, співвітчизників за кордоном, для всіх людей доброї волі й чистої совісті стане актом пам’яті, скорботи; жестом покаяння і перестороги.

О 16.00 у вікнах  запалали свічки пам'яті


Немає коментарів:

Дописати коментар