пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Книжкові іменини:ювіляри 2018 року

Виявляється, дні народження святкують не тільки люди. Представляємо 6 книг-ювілярів, які зробили вагомий внесок у розвиток світової літератури.



«Гордість і упередження» Остін Джейн
«Гордість і упередження» Остін Джейн — 205 років з часу 1-ї публікації роману
Книга посідає друге місце в переліку двохсот кращих книг за версією BBC. Багатий холостяк Бінглі разом з другом Дарсі приїжджають до невеликого містечка. Місіс Беннет відчайдушно бажає, щоб молодик закохався в одну з її п'ятьох дочок. Містер Дарсі знайомиться на балу з Елізабет Беннет і між ними виникає симпатія.
«Острів скарбів» Р. Л. Стівенсон — 135 років роману
Письменників, чиї твори вміщено в цій книзі, розділяють півтора сторіччя, а об’єднує прагнення до надзвичайного, пригодницького світу, талант відтворити цей світ, а також схожі долі їхніх героїв — підлітка Джиммі й моряка Робінзона Крузо. Серед дикої природи, у протистоянні злу й жорстокості вони не тільки виживають, а й гартуються.
«Острів скарбів. Робінзон Крузо» Р. Л. Стівенсон, Д. Дефо
«451 градус за Фаренгейтом» Бредбері Рей
«451 градус за Фаренгейтом» Бредбері Рей — 65 років роману-антиутопії
451° за Фаренгейтом — температура, за якої займається і горить папір. Філософська антиутопія Бредбері малює безпросвітну картину розвитку постіндустріального суспільства: це світ майбутнього, у якому всі письмові видання безжально знищуються спеціальним загоном пожежних, а зберігання книг переслідується за законом.
«Незнайко в Сонячному місті» Миколай Носов — 60 років казці
Пустун Незнайко зустрічається з чарівником і отримує від нього чарівну паличку. Разом з друзями він вирушає в подорож. Коротуни приїжджають до Сонячного міста й одразу потрапляють у вир подій: знайомляться з досягненнями техніки і науки, тікають від міліціонера і випадково перетворюють віслюків із зоопарку на страшних хуліганів.
«Незнайко в Сонячному місті» Миколай Носов
«Аеропорт» Хейлі Артур
«Аеропорт» Хейлі Артур — 50 років роману
В аеропорту Лінкольна вирує снігова буря. Співробітникам доводиться працювати в напруженому режимі. За час дії, яка описана в творі, відбувається безліч подій, і автор знайомить читачів з різними героями.
«Гаррі Поттер і таємна кімната» Джоан Ролінґ — 20 років з часів публікації
У цьому ілюстрованому виданні другої книжки з класичної серії Дж.К. Ролінґ Джим Кей, кавалер медалі Кейт Ґрінвей, відтворює світ чарівників зі всіма його приголомшливими деталями.
«Гаррі Поттер і таємна кімната. Велике ілюстроване видання» Джоан Ролінґ
https://book24.ua/ua

Немає коментарів:

Дописати коментар