пʼятницю, 2 листопада 2018 р.

Канікули? До бібліотеки!

Багатьом батькам доводиться щоразу сушити голову над тим, чим зайняти дітей під час канікул. Здебільшого розваги обходяться недешево: кіно, парки атракціонів. Є, однак, місце, де дітей і підлітків розважають абсолютно безкоштовно, - публічна бібліотека. Я розповім про те, що пропонують бібліотеки Кам'янського дітям - крім книг.


 
Почнемо з центральної міської бібліотеки для дітей.Тільки перелік заходів вражає:краєзнавче пізнавальне перехрестя "Кам'янське в пам'ятниках і пам'ятних знаках".


Цікаві та пізнавальні квести "У пошуках літературних скарбів"



Подорожі до Чарівного царства книг, загадки з чарівної скриньки, лялькові вистави, мультики і багато книг.

У бібліотеці-філії №9, що на Лівобережжі, діти знайомилися  з літературними цікавинками, радилися з бібліотекарем, що краще почитати дитячі детективи чи "жахалки". Із задоволенням виконували вправи з елементами  арт-терапії: "інтуїтивне малювання" та малювання клубком ниток.



Вправи "австралійський дощ" і "Місіс Марпл"сподобалися всім. Відпочивши, поринули в лабіринт літературних загадок.



У бібліотеці міста вистачило і для рухливих  ігор.


На осінні канікули припадає нове свято, що полюбилося багатьом-хеловін. І поки ми  розмірковували чи проводити хеловін у бібліотеці, читачі вирішили за нас-святу бути. Одні  бібліотеки влаштували вечірки "бібліотечні сутінки", хоррор-квест, книжкові виставки-інсталяції, інші використали елементи арт-терапії у проведенні майстер-класів тощо.

Бібліотекарі бібліотеки-філіалу № 5 поставили завдання дізнатися:чи потрібне свято Helloween українським дітям? Влаштували «бібліотечні суперечки» і запросили на них дітей, що перебувають на лікуванні у санаторії. Поділили дітей на два табори: одні вважали, що, свято Helloween потрібне українській культурі, інші ж відстоювали думку, що треба трансформувати народні свята (традиції Вертепу, свято Маланки чи Русальний тиждень) під потреби сьогодення. Було цікаво…

Бібліотекарі бібліотеки-філії №3 влаштували для дітей свого мікрорайону "Хеловін по-бібліотечному". Запросили майстриню Лілію Заславську, яка зробила усім охочим майже професійний  грим. 














Мені вдалося побувати на хоррор-квесті ввечері у бібліотеці для дітей.Про це буде особливий пост від моїх колег.

Крім цього велика кількість настільних ігор:шахи, шашки, каркасон, цитаделі, Кто я, Уно, кіно, мультики тощо.І це лише маленька частинка з того, що пропонують бібліотеки Кам'янського.

Немає коментарів:

Дописати коментар