вівторок, 27 червня 2017 р.

Бібліоквест «Подорож по книжковому океану».

В ці спекотні дні шкільних канікул в бібліотеці-філіалі № 5 пройшла квест-гра «Подорож по книжковому океану», де пошук інформації перетворився в захоплюючу пригоду. Така гра змістовна, інтерактивна, вчить «працювати в команді», а найголовніше  несе великий позитивний заряд.
У квесті взяли участь не тільки постійні читачі нашої бібліотеки, але й діти, які тимчасово знаходяться на профілактичному лікуванні у дитячому протитуберкульозному санаторії, і яких ми запросили, щоб допомогти їм адаптуватися у новому для них просторі, а також знайти нових друзів. Учасники були розділені на дві команди.


Разом з бібліотекарями діти відправилися в морський круїз по Книжковому океану з відвідуванням островів і архіпелагів, які були розкидані не тільки в бібліотеці, а і у дворі поряд з філіалом. Кінцева зупинка  Острів Скарбів, на якому ще в стародавні часи пірати закопали скарб. Ось цей скарб і потрібно було знайти дітям, пройшовши всі випробування. 


Гра складалася з 7 етапів, кожен етап  це острів. Острів всезнайків випробування на знання прізвищ українських письменників, а також їх творів. Острів Спогадів  випробування на знання історії своєї малої батьківщини. На Архіпелазі Маленьких книголюбів діти повинні були виловити з океану пляшку з посланням від Робінзона Крузо  довелося потрудитися, щоб врятувати його з біди. На Острові Гармонії, вже досить впевнені в собі юнги, швидко справилися із завданнями – відгадали види мистецтва за їхніми описами.




А ось щоб впоратися із найскладнішим завданням на Острові Порятунку, їм довелося звернутися по допомогу до довідкової літератури. 


На Острові Книжкових Джунглів юним учасникам було запропоновано розгадати записку-ребус та кросворд. За кожний пройдений етап діти отримували ключ до скарбу – частину відомого вислову. І ось довгоочікуваний Острів Скарбів  тут всім знадобилася кмітливість, швидкий розум і, звичайно ж, командне порозуміння та підтримка. 


Ура! Скарб знайдено! І діти, і бібліотекарі отримали масу задоволення. 
Ми зрозуміли, що час від часу треба проводити такі заходи, щоб дати змогу дітям проявити свою ерудованість і заохотити їх отримувати нові знання.
Але кінцевою ідеєю нашого квесту була думка про те, що книги – це не тільки засіб для проведення дозвілля, але й можливість перенестися у інші світи та часи, відчути себе молодим юнгою, якого попереду очікують захопливі подорожі, або досвідченим просоленим морем піратом.

Адже справжній скарб – це книги «…що мандрують по хвилях часу і бережно несуть свій дорогоцінний скарб від покоління до покоління»(Ф. Бекон).


Немає коментарів:

Дописати коментар