вівторок, 13 червня 2017 р.

Креативна бібліотека для дітей.

8 червня заступник директора по роботі з дітьми Дорофеєва Т.В. і завідувачка бібліотеки-філії №5 Какуша Г.Б. відвідали в Новомосковську обласний клуб ділового спілкування працівників бібліотек для дітей "Професіонал".Запропонована тема засідання клубу "Креативна бібліотека для дітей - вимога сьогодення".
В Центральній міській бібліотеці для дітей м.Новомосковськ зібралися бібліотекарі області,щоб обговорити сучасні нетрадиційні методи роботи,які допомагають дитячим бібліотекарям успішно утверджуватись в соціокультурному просторі.
Новомосковськ - місто з 69 тис.жителів,яких обслуговують 6 бібліотек.В ЦДБ 4 тис.користувачів обслуговують 6 бібліотекарів.В ЦДБ працюють клуби "Стежина", "Калинонька" (народознавство),гурток "Книголюбчики" (активісти бібліотеки),гурток англійської мови "Happy English", ляльковий театр "Промінчик",де бібліотекарі читать казку,а діти створюють міні-виставу.
Сподобався слоган бібліотекарів молодшого відділу - «Не бійся! Я  з тобою!».Це   основний  принцип  індивідуальної роботи з користувачами,яких не кидають напризволяще в безмежне море книг,а ведуть, як справжні лоцмани ,не обмежуючи спілкування тільки записом до бібліотеки і веденням формуляра.Адже саме тут і народжується майбутній читач.
Бібліотекарі ЦДБ часто виходять на промо-акції за межі бібліотеки.
Ось зразки бібліотечного неформату від новомосковських колег:
Благодійна акція"Без творчості немає майбуття", присвячена Всеукраїнському дню бібліотек. Працівники ЦДБ та юні читачі представили різноманітні вироби, виготовлені своїми руками і запропонували відвідувачам обміняти їх на книги з домашніх бібліотек.
Рекламний мікс "Читання - шлях до успіху",де в на бібліогалявині жителям міста пропонували оригінальну рекламну продукцію,що рекламує бібліотеки.
Благодійна акція "Дитина має право на любов",під час якої користувачі бібліотеки принесли свої книги(100 прмірників),щоб потім подарувати їх на день Святого Миколая в Центр реабілітації дітям з особливими потребами.
Всеукраїнська акція "Маки пам'яті",під час якої діти своїми руками виготовляли маки,щоб потім подарувати їх жителям міста і ветеранам.
Бібліотекарі Новомосковської ЦБС здивували креативом,бо всі 5 бібліотекарів гарні  майстрині.

Світлина від Тетяни Дорофеєвої.

Світлина від Тетяни Дорофеєвої.

Світлина від Тетяни Дорофеєвої.

Світлина від Тетяни Дорофеєвої.

Світлина від Тетяни Дорофеєвої.

Світлина від Тетяни Дорофеєвої.

Світлина від Тетяни Дорофеєвої.

Висновки, які зробили бібліотекарі в ході засідання клубу:
Особливістю сучасної бібліотеки є те, що читач дає оцінку не лише її інформаційному потенціалу, технології і швидкості інформаційного обслуговування, але й її інтер’єру, комфорту. Нові технології разом з дизайном психологічно визначають ступінь привабливості бібліотеки для користувачів.
Привабливий образ бібліотеки сьогодні – багатогранний. Адже бібліотека потрібна людям як центр спілкування, як джерело інформації, як доріжка до душі кожної людини.
Вона повинна бути для дітей максимально комфортним середовищем, бути відкритим домом для тих, кому потрібна книга, психологічне розвантаження, комфортне місце для розвитку творчих здібностей та організації змістовного дозвілля користувачів.
Заступник директора по роботі з дітьми Павлоградської МЦБС Бабічева Л.В.розкрила секрети успішного написання грантів і розказала про перший мурал в Павлограді на фасаді Центральної бібліотеки для дітей.

Результат пошуку зображень за запитом "мурал в дитячій бібліотеці Павлограда"

Результат пошуку зображень за запитом "мурал в дитячій бібліотеці Павлограда"

Більше про креатив новомосковських бібліотекарів дивись тут:

Немає коментарів:

Дописати коментар