четвер, 22 червня 2017 р.

Арт - терапія для дітей ВПО в бібліотеці.

В читальному залі Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка пройшов майстер - клас з використанням методів арт - терапії.


 Серед сучасних можливостей подальшого удосконалення реабілітаційних технологій належна увага надається арт-терапії. Арт-терапія – це допомогою дитині через залучення до мистецтва. При цьому дитина навчається спілкуватися з навколишнім світом на рівні екосистеми, використовуючи образотворчі, рухові та звукові засоби. Вона дає змогу самостійно висловлювати свої почуття, потреби та мотивацію своєї поведінки, діяльності і спілкування, необхідні для її повноцінного розвитку та пристосування до навколишнього середовища. Через малюнок або інший вид творчої діяльності дитина може «виплеснути» негативні та поділитися позитивними емоціями.
 Особлива увага приділяється відтворенню фантазії дитини. При цьому дотримуються основних правил арт-терапії: дитина має право вибирати вид та зміст своєї творчої діяльності, працювати у своєму особистому темпі, враховуються індивідуальні особливості дитини, підбираються певні види діяльності, які окрема дитина спроможна виконати і отримати результат, регламентується робота дитини, що дає змогу підвищити зосередження уваги. Такі правила дають змогу стимулювати пізнавальну активність дитини, організувати поведінку, підвищити самооцінку.
 Арт-терапія заснована на мобілізації творчого потенціалу людини, внутрішніх механізмах саморегуляції та зцілення. Цей психотерапевтичний напрямок включає в себе багато інших, таких як психотерапія, ігротерапія, психодрама, музикотерапія, танцювальна терапія, символ драма.
Бібліотекар читального залу Катерина Молчанова пройшла навчання при підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) і ділилася своїми знаннями з дітьми ВПО.




Катерина Молчанова показала техніки малювання воском і аквареллю та аплікацій сипучими матеріалами і спеціями. Діти були дуже задоволені отриманими роботами.





Немає коментарів:

Дописати коментар