суботу, 7 травня 2016 р.

Бібліотечні заходи до Дня Перемоги.

Людська пам'ять . Невидимою ниточкою пов'язує вона різні покоління . Вдячні нащадки не повинні забувати про тих , хто подарував їм мир. Ми, дорослі , дбаємо про те, щоб ця ниточка не обірвалась.
День Перемоги - свято особливе . Ми зустрічаємо його зі сльозами на очах і прагнемо таке емоційне ставлення до пам'яті про загиблих героїв передати дітям. 6 травня в бібліотеку-філію №4 на годину пам'яті завітали учні 2а, 5а і 5б кл. НВК№13.




Готуючись до розмови з ними, бібліотекар підготувала книжкову виставку , знайшла емоційно насичені відеороліки "Уходят ветераны" і "Навстречу победе". В доступній формі розповіла дітям про війну.


А другокласники прийшли на зустріч підготовленими :разом з батьками заздалегідь вивчили вірші , яки натхненно продекламували. 

Бібліотекар розпочала і закінчила зустріч уривками з поеми "Реквием" Роберта Рождественського.
У бібліотеці - філії №6 пройшла  літературна година "Перемога одна на всіх".


Бібліотекарі підготували книжкову виставку "Шлях до Перемоги"




"Пам'ять загиблим - шана живим". Під такою назвою бібліотека - філіап№9  разом із студентами  філологічного факультету ДТУ презентувала годину пам'яті. Студенти та викладачі поділилися  розповідями про те , який  слід залишила ця страшна війна  в їхніх родинах .

                                       

Присутні читали вірші  про війну , слухали  пісні воєнних років : "Журавли"; "На безымяной высоте" ; "Темная ночь". Огляд літератури  " Перемога ціни не має , різні  долі - вона одна" провела бібліотекар Чуйкова Л. І.

 

2 коментарі:

  1. Добрый день,коллеги! Заглянула к Вам на блог... Нашла интересные материалы, спасибо! С наступающим праздником Победы! Заходите в гости на блог "КЛУБ ДРУЗЕЙ КНИГ". Буду рада общению.

    ВідповістиВидалити
  2. С Днем Победы! Мне тоже понравился Ваш блог. Будем общаться.

    ВідповістиВидалити