вівторок, 31 травня 2016 р.

"Неймовірні пригоди в чарівній країні": до 160 - річчя Л.Ф.Баума.

Американський письменник Лаймен Френк Баум /1856-1919 р./ увійшов в історію світової літератури як творець одного з найвідоміших, найбільш читаних казкових серіалів.


Вже понад століття твори Придворного Історика Країни Оз, як любив називати себе Баум, видаються і перевидаються в Америці, перекладаються десятками іноземних мов, за їх мотивами створюються вистави, мюзикли, фільми. Цивілізація не стоїть на місці, новітні технології змінюють наше життя , але незважаючи на вигадливі комп'ютерні ігри та супер серіали, на казках Баума виховуються все нові і нові покоління жителів нашої планети. Адже мова в них іде про Саме Головне і Необхідне -- про міцну дружбу, про віру в себе, про вміння здобувати перемоги у найскладніших обставинах. В книгах Баума повнісінько дивних персонажів і неймовірних пригод, але головне в них - дивовижна теплота, весела доброта, оптимізм.


Познайомитися з письменником, який створив "Дивовижного Чарівника з Країни Оз"  до бібліотеки-філії №4 прийшли учні 2-х класів НВК№13, з нагоди 160-річчя письменника. Послухали розповідь бібліотекаря про мандрівку Країню Оз сповненої таємниць і небезпек. 


Подивилися мультфільм про дівчинку Дороті та її друзів – Солом’яника, Бляшаного Лісоруба, Боязливого Лева та песика Тото і розкрили таємницю дивовижного чарівника.


Немає коментарів:

Дописати коментар