пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

І рослини і тварини вкрай потрібні всі людині!

Всі ми – діти природи.   Найбільшу насолоду і  радість до життя викликає  у людини спілкування з природою.  Нашими сусідами по планеті Земля  є численні види рослин та тварин. Про це повинні пам’ятати   дорослі  і виховувати любов до природи у дітей. 
 Працівники бібліотеки-філії №7  провели для  малят дитсадка «Незабудка»   екоабетку  «Дивовижний  ZООсвіт».


 І допомогли бібліотекарям у цьому, як і завжди,   книги.
 Щоб привернути увагу  маленького  читача,  захід  вирішили провести у вигляді зооабетки  про природу.  Дітей познайомили з Червоною книгою, розповіли  чому  колір  у книги червоний, а не зелений  чи чорний та для чого ця книга?


А  далі  маленькі читайлики подорожували по сторінках  новеньких книг. 


   Всім сподобалася   сторінка  екоабетки  «Хто серед тварин най-най-най». Рекордсменами виявилися : синій кит, довжина  якого 30м., а маса тіла -180т.,  найбільшою твариною суходолу є слон, маса тіла якого 4,5т., найвищою в жарких країнах - жирафа, висота якої майже 5 м.,  найрозумнішою  твариною виявилася мавпа.  А дізналися дітлахи про це  з  видань, що зовсім нещодавно отримала бібліотека:



Про свійських тварин чомучкам  розповіла  книга «Звідки береться молоко»:


Наступна сторінка екоабетки - «Найкращі тварини – мами». Найбільш турботливі мами на світі - це мами сімейства котячих. Особливої уваги заслуговують тигриці. Також  турботливими матусями виявилися  слонихи, орангутанги, ведмедиці .  Самка орангутанга може стати мамою один раз у 8 років, тому можна уявити, як вона піклується  за довгоочікуваним дитинчам. І живе воно біля мами 5 років. Причому дочки не йдуть від мам довше ніж сини. Словом, все, як у людей.
Третя сторінка екоабетки – "Ліс і його мешканці". Тут стала у пригоді   книга 
«Тваринний світ лісів»:


З неї діти дізналися що ліси є хвойні, листяні та змішані. І  що в  цих лісах живуть найрізноманітніші звірі, птахи, комахи. 

 Остання сторінка - знайомство з птахами з книги «Хто співає краще за всіх»: 


 Всі ці книги відкриють малюкові незвичайний світ природи.
Перегорнута остання сторінка та не закінчився захід.
Діти відгадували вікторини про рослини та тварин.
Цікавою була гра в еко-лото «Впізнай мене» (рослини,тварини) та гра «Можна - Не можна», також малята складали пазли рослин, занесених до Червоної книги.  


Останньою була інформина «Вони живуть поряд»,  де діти разом з бібліотекарем пригадали представників флори та фауни нашої місцевості.Це була маленька екскурсія-подорож в природу.  
Виявляється поряд з нами стільки дивовижного! 
Сподіваємося, що дітям сподобалося.

Немає коментарів:

Дописати коментар