понеділок, 22 лютого 2016 р.

Презентація книг "100 днів полону або позивний 911" та "Уроки мужності" в Центральній бібліотеці Дніпродзержинська.

У читальному залі бібліотеки ім. Г.Г. Шевченка відбулася презентація  відразу двох книжок: книги Валерія Макєєва з Черкащини, волонтера, громадського діяча, журналіста, письменника, музиканта, правозахисника "100 днів полону або позивний 911" та книжки для дітей Микити Кишницького з Полтави "Уроки мужності". 


 
Правозахисник Валерій Макєєв із Черкас у полон до луганських бойовиків потрапив разом із трьома журналістами. Вони їхали забирати українських полонених, яких обіцяли випустити в обмін на відзняті для телебачення «картинки». На автівці Валерія Макєєва прямували в Краснодон, де й були відповідні домовленості з комендатурою. Однак на виїзді з Лутугиного, коли до Краснодона залишалося близько 40 кілометрів, на блокпосту їх затримали. Валерій Макєєв пробув у полоні 100 днів. Частину цього часу (після допитів сепаратистами) провів у лікарні. Про свої поневіряння Валерій Макєєв написав книжку «100 днів полону», про що повідав присутнім у цей день у бібліотеці.


Мужність може проявлятися по - різному, але в її основі завжди лежить любов - головний лейтмотив книжки Микити Кишницького до якої увійшли оповідання "Фермопіли", «Сцевола», "Бриг "Меркурій", "Матусине серце", "Майдан"  .  


Перед присутніми на презентації книг виступив заступник міського голови Дніпродзержинська  Андрій Нестеренко, який подякував авторам і гостям заходу за цікаву дружню дискусію. 



Відбувся дуже цікавий,напружений діалог між авторами і відвідувачами. Обговорювали болячі питання нашого минулого і сьогодення, ділилися думками, віршами, піснями. 


Немає коментарів:

Дописати коментар