середу, 13 січня 2016 р.

Новорічний серпантин в бібліотеці.


Новорічні свята приходять з подарунками, з побажаннями, з мріями, з надією і зимовими канікулами.Новий рік - це мабуть найкращий час року, коли дорослі і діти поринають в атмосферу дива і дарують собі та близьким незабутні казкові сюрпризи.Ось і працівники бібліотеки-філії 7 запрошували своїх користувачів на цікаві новорічні заходи кожен день.
 В перші дні канікул був проведений День новорічної книги «Новинькин день». Найкращим подарунком читачам стали нові книги.
Дітям були запропоновані книги з виставки «Познайомимося? Ми новенькі». Найцікавішими виявилися книги : В.Рутківського «Джури і Кудлатик», Сашка Дерманського « Царство –яблукарство» , «Бабуся оголошує війну» та «Маляка- принцеса Драконії».


Цікавою стала вікторина «Питання від Снігової Королеви» в яку грали за допомогою колеса – рулетки.
Школярі із задоволенням відповідали на запитання вікторини-гри «Що?Де? Коли?
В зимові дні ,коли люди потребують тепла і в оселі і в душі,в бібліотеці була проведена година доброти «Як зробити день теплішим?».


Дітям читали оповідання Ю.Ярмиша «Добре серце». Хотілось донести до маленьких сердець істину про мудрість, добро та віру. Малеча переглянула мультфільм «Просто так».
Зимові свята потребують новорічних прикрас. Головною прикрасою і подарунком зими є сніжинка. Її досконала форма та білий колір завжди приваблюють зір, заохочують зробити її самому. В бібліотеці проводили дні творчості «Зимові візерунки», на яких відбулися майстер-класи по виготовленню сніжинок, янголяток, мавпочок. Не тільки дівчатка з мамами вирізали сніжинки, але і тато Цибулько Каті з задоволенням допомагав доньці .


Родзинкою новорічних заходів став «Новорічний ляльковий бал». Красуні-ляльки завітали до бібліотеки на свій перший бал. Кожна подруга ляльки знайомила присутніх зі своєю конкурсанткою і проводила її по червоній доріжці. Потім виконувалися конкурсні завдання. Найцікавішим з них було оздоблювання прикрасами суконь та зачісок ляльок. Переможниць очікували нагороди.


Лялька Флора Демченко Лери отримала титул - «Міс посмішка», а лялька М’ясоїд Полі - титул – «Міс ніжність». Господині ляльок отримали солодкі призи. 


Потім провели конкурс, де розгадували загадки про зиму, лід,сніг та хуртовину. Пригощали гостей тістечками та гарячим чаєм.


З давніх часів діти полюбляють зимові розваги.З витоками народних традицій познайомила дітей в переддень різдвяних свят фольклорна мозаїка «По всій Україні від хати до хати колядка й щедрівка ідуть всіх вітати». Це був майстер-клас ,де хлопчики вчили слова засівалок, колядок та щедрівок. Приємним подарунком та сюрпризом від братів Білових була гра дуетом на сопілках. Вони виконали «Щедрівки» композитора Леонтовича.


Новорічний вертеп був презентований мамою хлопців Оленою Вікторівною.


Вона нагадала присутнім біблійний сюжет «Народження Ісуса». З великою любов’ю були зроблені фігурки Діви Марії, немовляти, трьох королів,якіприйшли привітати Божого сина.
Об’єднав дітей, люблячих казкові пригоди та чудові перетворення літературний калейдоскоп «Маленькі чоловічки». Дітям пропонували книги з тематичної книжкової виставки «Маленькі чоловічки та великі пригоди». Літературні герої – Нільс , Незнайко, Дюймовочка, олов’яний солдатик, гноми, домовинок Кузя та інші завітали до дітей. Зацікавила всіх нова книга Люка Бессона «Артур и запретный город». Також діти переглянули епізод з мультфільму «Артур і мініпути», знятому по цій книзі. Кожен з дітей вирізав на згадку про цей день маленького чоловічка.
Жоден з користувачів не залишив бібліотеку без веселої посмішки, тепла в серці, свята в душі та хорошої книги в руках.

Немає коментарів:

Дописати коментар