понеділок, 18 січня 2016 р.

5 причин піти в бібліотеку.

Кажуть, в бібліотеці можна зустріти лише колекціонерів вугрів і невдах. Кажуть, бібліотека — це зовсім не модно, вона давно стала пережитком минулого. Але я думаю, точніше, я впевнена, що бібліотека не втрачає актуальності і сьогодні. 


Ось п’ять причин, чому я відвідую цей заклад. Маю надію, що вони вмотивують Вас зробити те саме:


1.   Вільний вхід. Сьогодні на кожному кроці можна почути скарги про надвисокі ціни на книги. І скарги цілком обґрунтовані. Середньої заробітної плати не вистачає, щоб систематично купувати гарне чтиво, а електронні версії інколи доводиться чекати більше року. Натомість в бібліотеці будь-яку книгу можна взяти абсолютно безкоштовно. Щоправда, у випадку, якщо Ви перетримаєте книжку довше дозволеного, нараховується пеня. Але це вже крайній випадок — зазвичай, часу, на який бібліотеки дають книгу додому, вистачає, щоб прочитати її (і навіть перечитати улюблені моменти по декілька разів).


2.   Великий вибір книг і допомога. Не було ще жодного разу, коли я не міг знайти в бібліотеці потрібну книгу. З бюджету виділяються значні кошти на наповнення бібліотечних фондів, тому новинки української і зарубіжної літератури з’являються тут майже одночасно з книгарнями. Крім того, працівники цього закладу завжди допоможуть знайти необхідну книгу. А якщо Вам пощастить з бібліотекарем, він ще й порадить щось, керуючись Вашими вподобаннями.


3.   Тиша, спокій, можливість сконцентруватися. Не знаю, як Ви, але я не можу зосередитися в галасливих місцях. І якщо з фаховою допомогою від бібліотекаря можуть бути нюанси, то що-що, а тишу він змусить зберігати кожного. Просто уявіть: Ви, цікава книга і жодного звуку навколо. Ідилія.


4.   Безкоштовний wi-fi. Варто визнати, що навіть з появою в Україні більш-менш нормального 3G, безкоштовний w-fi залишається одним з головних аргументів за те, щоб відвідати той чи інший заклад. Ну не можемо ми, щоб не перевіряти пошту, або соціальні мережі кожні 10 хвилин. І тут бібліотеки приємно здивують, тому що майже в кожній з них є безкоштовний безпровідний інтернет. Ви не лише насолодитесь книгою, але і 100% не пропустите важливого листа від шефа, або повідомлення від друзів.


5.   Можливість завести знайомство, зустріти кохання. Я довгий час думала, що романтичні історії, коли хлопець і дівчина знайомляться в бібліотеці можливі лише в кіно. Але після того, як зустріла там своє перше університетське кохання — вірю, що бібліотеки об’єднують людей. Погодьтеся набагато краще почати розмову  з чогось конкретного, наприклад, банального «О, тобі також подобається Поланік?», ніж ходити околясом.

Див.: http://blog.poltava.to/starostin/4750/

Немає коментарів:

Дописати коментар