вівторок, 12 січня 2016 р.

5 новинок від українських видавців, які також слід прочитати цієї зими.

  Сьогодні пропонуємо 5 нових книжок, що вийдуть друком протягом січня — лютого 2016 року.
«АД 242. Історія мужності, братерства і самопожертви»
Хто видає: «Клуб Сімейного Дозвілля»
Коли чекати: січень 2016 року
Це — один із наймасштабніших книжкових проектів про оборону Донецького аеропорту від російських підрозділів та терористичних угруповань «ДНР». Книгу підготовано спільно із редакцією «Радіо Свобода». Журналісти зібрали унікальний матеріал: понад 100 інтерв’ю та десятки ексклюзивних фото з місця подій. До книги увійшли зокрема і розповіді й фото кореспондента Los Angeles Times Сергія Лойка.

Олег Сенцов, «Купите книгу — она смешная»
Хто видає: «Фоліо»
Коли чекати: 15 січня 2016 року
Олег Сенцов — український режисер, політв’язень, що сидить за сфабрикованою справою «кримського ПС» із серпня 2015 року, коли Слідком та ФСБ Росії завершили фабрикування справи проти нього та засудили на 20 років колонії суворого режиму через небажання співпрацювати з окупаційною владою анексованого Криму.
Новий роман Сенцова — вже друга його книга; 2015-го збірку оповідань українського режисера видали у Laurus. Видавці обіцяють легкий для читання роман.

«Вільям Шекспір. Ромео і Джульєтта» у перекладі Юрія Андруховича
Хто видає: «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га»
Коли чекати: 14 лютого 2016 року
В День закоханих українські читачі зможуть побачити переклад відомої п’єси Вільяма Шекспіра від «Патріарха сучасної літератури» Юрія Андруховича, доповнений ілюстраціями художника Владислава Єрка, чиїм оформленням українського видання «Гаррі Поттера» була вкрай задоволена авторка Джоан Роулінг.
Збірник історій «Переселенці. Люди, які не загубили себе»
Хто видає: Discursus
Коли чекати: лютий 2016 року
Молоде видавництво Discursus з Івано-Франківська публікує вже не першу книгу, пов’язану з темою переселенців зі сходу Україну. До цього там вийшли дві книги прози молодої письменниці з Луганська Маргарити Сурженко.
У лютому вийде нова збірка — історій про людей, які після подій на Донбасі та у Криму стали переселенцями .

«Шлях до ТАК», Роджер Фішер, Вільям Юрі, Брюс Петтон
Хто видає: «Основи»
Коли чекати: лютий 2016 року
Після гучного дебюту в сфері бізнес-літератури із перекладом Саймона Сінека видавництво Дани Павличко презентує перше українське видання американського бестселера для ефективних перемовин.

Див.: http://www.5books.club/new-ukr-books-winter/

Немає коментарів:

Дописати коментар