понеділок, 18 січня 2016 р.

Смерековий край Степана Жупанина: до 80 - річчя від дня народження письменника.

Відшуміли веселі новорічні свята, багаті на розваги та веселощі. Діти повернулись до навчання, а бібліотека відновила роботу по ознайомленню своїх юних друзів з творчістю письменників-ювілярів. В цьому році ми працюємо під девізом: «Ювілей письменника – свято для читача». 18 січняі виповнюється 80 років Степану Жупанину, авторові 25-ти чудових збірок скоромовок, дитячих закличок, віршів та віршованих оповідань для дітей. Відомий педагог і науковець, автор понад 500 публікацій наукового характеру, підручників і посібників. Понад сто його віршів стали піснями. 


Твори Степана  Жупанина включені до програми позакласного читання другокласників. На урок до 2-б класу НВК№13 класовод Капінус І.О. запросила бібліотекаря філії №4. Світлана Карпанова  підготувала коментовані читання. Цікаво розповіла про письменника та його творчий доробок. Разом з дітьми читали вірші, азартно відгадували загадки. 


Оскільки, автор народився і живе в мальовничих Карпатах, в творах оспівав смерековий край (одна із збірок має таку назву).



Природа і побут Карпат відрізняються від звичного для міських дітей, тому і нових слів багато. Разом з’ясовували, що таке трембіта, смерека, ватра, цимбали. 


Немає коментарів:

Дописати коментар