суботу, 11 квітня 2015 р.

А вже Великдень стукає в віконце …

Духовними островами у житті українців завжди були народні традиції та звичаї . В очікуванні свята Великодня працівники бібліотеки - філії № 7 продовжували тему народних оберегів , з якими знайомили дітей на народознавчих годинах та майстер - класах з виготовлення ляльок - мотанок. Волонтер Ольга Васильєва навчала дітей , як зробити ляльку -мотанку оберіг «Ангелочок». Обереги наші прадавні символи- захисники. 


Великдень не можна уявити без писанок. Традиція оздоблення звичайних куриних яєць сягає глибокої давнини.

Мистецтво символіки досягло своїх вершин в писанці і зробило їх родинними оберегами. Познайомила дітей з писанковими символами колекція писанок, виконаних Людмилою Берелет - керівником гуртка писанкарства будинку дитячої творчості та ії дочкою Євгенією .

Була оформлена виставка «Великодня писанка». Діти ДНЗ «Незабудка», учні першого та другого класів сш. №21 з захопленням розглядали розписані курячі, гусячі,перепелині, страусові яйця . 

Кожному хотілося доторкнутися до писаночки . Доповнили враження - майстер - клас по розпису писанки ; розповідь про писанкові символи , оформлення великоднього гільця, презентація; мультфільм - казка; пісні; конкурс мальованих на папері писаночок.

 Ці народознавчі години допомагають відкрити дітям красу і неповторність національно- культурної спадщини України. 

Давайте разом відроджувати народні обереги. Вони оберігатимуть ваші домівки і донесуть культуру та звичаї українців до майбутніх поколінь . Робіть ляльки, малюйте писанки, вишивайте рушники , плетіть на долю віночки. Нехай вони вас оберігають!

1 коментар: