суботу, 4 квітня 2015 р.

5 українських фестивалів, які потрібно відвідати навесні.

Весняні свята – відмінна нагода спланувати невеличку подорож по Україні. Ми зібрали 5 найцікавіших культурних фестивалів, які проходитимуть в різних куточках нашої країни протягом квітня і травня.

Фестиваль Писанки в Коломиї

18-19 квітня 2015 року
У різних містах України заплановані свої фестивалі писанок. Чому на це свято варто їхати саме у Коломию? По-перше: у цьому місті знаходиться єдиний у світі Музей писанки, і про мистецтво розфарбовування яєць тут знають як ніде багато. По-друге: в Коломиї є навіть свій неповторний пам’ятник писанці. І по-третє: на це свято до міста з’їдуться майстри писанкарства не лише з усієї України, але й з-за кордону.
Фестивальна програма включає: пасхальні ігри, гаївки, веснянки, театралізовані дійства, мастер класи та конкурси писанкового розпису. Також у рамках свята відбудеться виставка-продаж вишитого одягу, виробів з лози, глини та дерева.

Фестиваль «Сонячний напій» в Ужгороді

25-26 квітня 2015 року
XII Фестиваль меду та вина «Сонячний напій» відбудеться в Ужгороді у час піку цвітіння сакури. Відтак, відвідавши свято ви вб’єте двох зайців одразу – і мед-вино покуштуєте і сакуру побачите.
На фестивалі всі охочі зможуть продегустувати найкращі сорти закарпатських вин. Також на святі буде представлений мед та продукція бджільництва із різних районів краю. У тому числі – й закарпатська медовуха. Тут же продаватимуть сири та різноманітні сувеніри.

День батяра у Львові

1-2 травня 2015 року
Батяр – типовий галицький романтичний забіяка-авантюрист. А День батяра у Львові – це свято міської культури, під час якого гості міста можуть сповна зануритись в атмосферу старого Львова.
Головні заходи пройдуть на Площі Ринок. Тут буде «Батярська канцелярія» і «Батярський бетонний завод», караоке з батярськими піснями та майстер класи батярських танців.
Разом з Днем батяра 1-2 травня у Львові пройде і Фестиваль пива. Отож, на травневі свята пакуйте в валізи капелюхи та вирушайте батярувати і пити пиво до Львова!

Фестиваль повітроплавання «Назустріч сонцю» у Кам’янці-Подільському

15-17 травня 2015 року
Фестиваль повітроплавання «Назустріч сонцю» – це триденне свято повітряних куль, яке традиційно проходить у Кам’янці-Подільському у другій половині травня.
Унікальність цього фестивалю полягає в тому, що польоти аеростатів будуть здійснювати безпосередньо над містом та фортецею, розташованою на березі живописного каньйону річки Смотрич.
Ранкові польоти починатимуться о 5:30, а вечірні з 18:30. Завершиться свято Нічним стартом повітряних куль.

Фестиваль середньовічної культури «Срібний татош» у Мукачевому

23-24 травня 2015 року
Міжнародний фестиваль середньовічної культури «Срібний татош» відбудеться у Чинадіївському замку «Сент Міклош» поблизу Мукачевого.
На фестивалі проводитимуться видовищні середньовічні бугурти, поєдинки на мечах і алебардах.
Кожен учасник зможе взяти участь у майстер-класах та середньовічних забавах, потанцювати, скуштувати автентичних страв, постріляти з лука та арбалета. А ввечері глядачам покажуть видовищне фаєр-шоу.

Немає коментарів:

Дописати коментар