середу, 8 квітня 2015 р.

Казка на кінчику пензля.

В центральній бібліотеці для дітей вшановували ювілеї дитячих художників-ілюстраторів Л.Володимирського (95 років) та В.Чижикова(80 років).



Бешкетник Буратіно в червоно-білому ковпачку,симпатичний Страшила і Залізний Дроворуб зі "Смарагдового міста". Коли згадуєш ці персонажі, в нашій пам`яті з`являються образи, які створив художник Леонід Володимирський.Його роботи стали класикою образотворчого мистецтва для дітей.

Леонід Володимирський

 
Художником він став тому, що йому цікаво те, що і дітям в третьому класі, йому цікаві казки.Художник вважає, що вік його душі - 9 років.Більше всьго в доробку художника казок, а в них - казкових персонажів: русалок, відьом,фей,драконів,чаклунів,гномів та інших дивних істот.Як намалювати їх, коли ти ніколи їх не бачив? Художник ділиться своїм секретом.Існує три способи: уві сні, "зі стелі" і з натури.З натури вийшли Буратіно,де моделлю була маленька донечка і відьма Арахна (сусідка по під`їзду,якій довелося змінити лише зачіску).Людоїд з`явився уві сні на замовлення,інші прийшли "зі стелі", причому,всі персонажі художника мають добрий вираз облич, як і у Віктора Чижикова, нестрашних персонажів якого впізнаєш одразу.В світі В.Чижикова завжди присутня ласкава усмішка та море щастя і любові. Книги з виставки, які демонструвала Тетяна Миколаївна, були тому підтвердженням.



Віктор Чижиков
Цікавий арт-урок по творчості художників ілюстраторів підготувала провідний бібліотекар Писаревська Т.М.Діти почули розповідь про художників,  переглянули фільм "Як малювали мульфільм про Незнайка" і,наостанок,подивились учбовий фільм "Як намалювати кота".


Спробувати себе в якості художників і намалювати кота для дитячої книжки запропонувала нашим користувачам бібліотекар.Діти взяли в руки олівці і закипіла робота.


Чий кіт виявився найкращим?Для нас це було не так важливо, бо творчість - це маленьке свято для кожного.



Немає коментарів:

Дописати коментар