вівторок, 14 квітня 2015 р.

Принцеса Нідерландів вручила українцям престижну нагороду.

Два критичні культурні проекти – Центр візуальної культури (Україна) та Афінська Бієнале (Греція) – отримали нагороду Європейської Культурної Фундації (ECF) ім. Принцеси Марґріт. Церемонія вручення за участі більше 350 міжнародних гостей відбулася в Центрі образотворчих мистецтв BOZAR у Брюсселі. Лауреати отримали нагороду від Її королівської високості Принцеси Нідерландів Марґріт, а промову відкриття виголосила Її королівська високість Принцеса Нідерландів Лаурентін, що є президенткою ECF. Також лауреатів вшанували представники міжнародного жюрі фундації, в тому числі директор Tate Modern Кріс Деркон та програмний менеджер Columbia Global Centers у Туреччині Рана Зінчір Целал.


«ECF – інституція, яка визначає дискурсивний контекст Європи, тому для нас ця премія – це, в першу чергу, визнання, – розповіла Cultprostir координаторка Центру візуальної культури Наталка Нешевець. – За шість років існування ЦВК ми невтомно наголошували на важливості обговорення гострих питань, за ці роки ми відчули на собі всі труднощі просування такого бачення ролі культури, але не втратили жаги до змін. Сподіваємося, що наша перемога стане прецедентом, який приверне увагу українського суспільства та владних виконавців до ролі культури у пошуку шляхів примирення в часи війни, можливо навіть змусить переосмислити політику вирішення негараздів, що на нас чекають». 
Європейська культурна фундація – незалежний фонд, що базується в Нідерландах і підтримує мистецтво і культуру в Європі через власні ініціативи і шляхом надання грантів. В цьому році ECF святкує свій 60-річний ювілей. Центр візуальної культури – українська незалежна громадська організація, створена у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. Займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар