вівторок, 7 квітня 2015 р.

У світ з книжками Тамари Коломієць ( до 80 - річчя від дня народження поетеси).

А чи вмієте ви побачити дива навколо себе? Уявити розмову дерев, квітів, пісеньку бджоли, коника, почути розмову пташок? В пригоді вам стануть вірші, пісеньки, загадки і лічилки Тамари Коломієць.


Бібліотекар Карпанова С.О. розповіла про поетесу , її дитинство та улюблену справу-складання віршів вихованцям старшої групи СДНЗ "Струмочок". 
Подорожували сторінками збірок :"Жмурки", "Починаються дива", "Хто розсипав роси?", "Котилося котильце". Змальоване нею у віршах можна чітко собі уявити. А ще в них дух казковості і таємничості. 


У доробку поетеси понад три десятки видань для дошкільнят та молодших школярів. В 2008 році Тамару Коломієць нагороджено найголовнішою премією в Україні , якою відзначають найкращі книжки , написані для дітей - премією Кабінету Міністрів України ім. Лесі Українки.
Твори допомогають розвивати у дітей образне і логічне мислення, творчу уяву. Вчать бачити і рзуміти прекрасне в природі. Образна  , яскрава мова творів допомагає дітям розширити словниковий запас.Бібліотекар пояснила в процесі читання значення незнайомих слів. Відгадувати загадки було не зовсім просто , хто слухав уважно і думав , той і відгадав. Сумно , що діти , яким батьки не читають, більше знають про гномів, чим про птахів , тварин, дерева, які нас оточують.

Немає коментарів:

Дописати коментар