четвер, 2 квітня 2015 р.

Літературне свято «Бал Андерсена».

2 квітня відзначається Міжнародній день дитячої книги .В цей день народився датський письменник-казкар Ганс Християн Андерсен, якому цього року виповнюється 210 років .
Справжнє свято короля казок відбулось в дитячій бібліотеці-філії №8. Діти – учні 3-Б класу СЗШ №20 - потрапили в дивовижний світ великого майстра невичерпної фантазії Г.Х. Андерсена. 



Гуртківці «Веселки» Дарина Шаповал , Аліна Ступак, Ангеліна Дешук, Серафіма Шинкіна і Данило Резяпов перевтілившись в літературних героїв казкаря Оле-Лукойе, Герду, Кая, Снігову королеву, Принцесу мали змогу випробувати себе в ролі акторів. Юні актори намагались донести до маленьких глядачів ідею добра, любові, милосердя, справедливості, довічних людських цінностей.




Діти на виставі і сміялися, і переживали, і підспівували, і активно відповідали на питання гри-вікторини «Що в скрині-літачку?».


Завершилось свято переглядом чудового мультфільму «Дюймовочка».


Міжнародний день дитячої книги в бібліотеці – філіалі № 5 розпочався святом, приуроченим 210-річчу з Дня народження найвідомішого казкаря Г.К. Андерсена.
В програму свята входили: вікторина «Чи знаєш ти казки Андерсена?», 


демонстрація буктрейлеру на книгу «Снігова королева», творче завдання з пошуку казкових предметів (Дюймовочку шукали в букетику квітів, стійкого олов’яного солдатика – в іграшковій скрині, горошину – у квіткових вазончиках),


 голосне читання казки «Принцеса на горошині» та перегляд мультфільму «Дикі лебеді».



2 квітня в гостях у бібліотеки були діти 4 та 5 класів дитячого профілактичного санаторію.


Немає коментарів:

Дописати коментар