четвер, 23 квітня 2015 р.

Бібліотечний десант.

21 квітня в гімназії №11, де проходив День науки, висадився бібліотечний десант працівників Центральної бібліотеки для дітей.Бібліотекарі підготували заходи в галузях : "Історія України", "Культурологія", "Краєзнавство".


Заступник директора по роботі з дітьми Дорофеєва Т.В. провела віртуальну екскурсію "Світова спадщина ЮНЕСКО в Україні".На екрані учні 7 б класу побачили 7 об`єктів світової спадщини ЮНЕСКО від України: Києво-Печерська лавра, Софія Київська,геодезічна дуга Струве, букові праліси Карпат, дерев`яні церкви Карпатського регіону, історичний центр Львова, Херсонес Таврійський.Дякуючи науці і винаходам комп`ютера та інтернету,учні змогли здійснити віртуальну подорож і побачити найцікавіші місця нашої України.


 Бібліотекар Ревко Л.А.для учнів 6а класу провела історичну подорож по книзі "Князі України".Діти здійснили віртуальну екскурсію до сучасного парку "Київська Русь", поринувши у княжі часи.



З презентаціїї "Князі України" вони дізналися про те, як жили та боролися за свободу наші предки - слов`яни, про мудрих і непереможних князів України - Русі, про їхні державні та військові справи.
Бібліотекар Табакова І.М. провела учнів 5а класу вулицями нашого міста, на яких встановлені пам`ятники і пам`ятні знаки.Віртуальна екскурсія "Пам`ять, одягнена в пам`ятники" познайомила учнів з таємницями, які ховають звичайні вулиці  міста,знайомого з дитинства.


Разом з бібліотекарем вони "пройшлися" центром міста від пам`ятника Дзержинському до пам`ятного знаку "Герої не вмирають", дізнались багато цікавого про пам`ятники "Голгофа", Т.Шевченкові, І.Ясюковичу, "Прометей", відвідали меморіальний комплекс загиблим металургам.До маршруту увійшли також пам`ятні знаки "Жертвам голодомору", "Жертвам політичних репресій" та "Кам`янський Мамай".Мандрівку доповнило знайомство з книгами по краєзнавству з фондів ЦДБ.

3 коментарі:

  1. Здравствуйте коллеги! Привет из Беларуси! У Вас просто потрясающий фонтан профессиональной информации. Вы, просто молодцы! Если Вам интересно, заходите в гости http://svetlanashpakova.blogspot.com/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Обязательно зайдём в гости.Мы знаем беларусов только с лучшей стороны!

      Видалити
  2. Спасибо за хороший прием! Давно, и с удовольствием, наблюдаю за вами. А . вот так, чтобы с обменом информации, только сейчас. Очень рада этому!

    ВідповістиВидалити