суботу, 6 грудня 2014 р.

А ви вже прочитали п’ять найпопулярніших українських книжок?

Василь Шкляр  «Маруся»


Новинка від «батька бестселерів», над якою український письменник працював впродовж п’яти років, починаючи із 2009 року.  
В історичному романі автор висвітлив події 1919 за часів важкої боротьби за Вітчизну.  Світловолоса  юнка Олександра Соколоваська, втративши трьох братів, стала отаманкою Марусею і очолила українське військо для визволення рідної землі від московських загарбників. Деякі критики  порівнюють тендітну дівчину із Жанною д’Арк в українському образі.

Андрій Любка  «Спати з жінками»


Книга асоціюється у багатьох із інтимним життям закарпатського автора — і рештою особистих подробиць…  Насправді ж, Анрій Любка, оповідає у 50-ти історіях про цікаві країни, що припали до душі, напої та книги, які у списку його фаворитів. Молодий письменник лірично та щиро торкається простих життєвих істин, чим і заманює читача.

Андрій Содомора «Сто загадок Симфосія»


Саме ця книга отримала гран-прі Форуму видавців. Відомий  перекладознавець, письменник та професор ЛНУ привідкрив двері напівзабутого і втаємниченого. Андрію вдалося поєднати під однією палітуркою повний переклад загадок латинського автора — Симфосія.
А авторські коментарі у вигляді есеїв яскраво та змістовно натякають: людина нерозривно пов’язана з природою, і повинна «дивитися дивучись». Обіцяємо: і діти, і дорослі з радістю поринуть в азартну детективну гру!

Софія Андрухович  «Фелікс Австрія»


Після семирічної перерви письменниця Софія Андрухович видає новий роман. Книга переносить у рідний Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття, із усіма його тогочасними стражданнями, вишуканими балами, хвилюючими закоханостями.
Головні героїні: українська селянка та польська панянка. Всесвіт перевернув обставини, і їхні донечки живуть та виховуються разом. Захопливий сюжет, влучні роздуми, неочікувані повороти подій.
 
Юрій Іздрик «AB OUT»


Збірка найновіших віршів прикарпатського письменника.  Книга-лідер літа за версією «Книжка року-2014».
У поезіях викладені «живі» герої, характери, метафізичні послання, ланцюжок пошуків кохання та розчарувань. Деяка поетика приправлена революційними акцентами. Бонус: чудове оформлення збірки з точки зору візуальної естетики.

Немає коментарів:

Дописати коментар