неділю, 28 грудня 2014 р.

Акція "Новорічний подарунок воїнам АТО" в бібліотеках міста.


В усіх   бібліотеках міста діти робили  подарунки воїнам АТО до новорічних та різдвяних свят, які згодом доставлять до адресатів волонтери.
«Вони зустрічатимуть Новий Рік у окопах, аби ми могли святкувати. Тож новорічний подарунок має отримати кожен боєць в зоні АТО — щоби в наших сміливих хлопців було хоча б трошечки свята”, — говорить директор ЦБС Тетяна Герасюта. 
Студенти медичного училища робили листівки та новорічні  сувеніри в Центральній міській бібліотеці.

















 
Бібліотекарі філії №5   з учнями  СЗШ № 29, та СЗШ № 30  провели майстер-класи по виготовленню новорічних подарунків воїнам АТО.












 


В бібліотеці – філії № 7 теж робили подарунки воїнам АТО. Діти під керівництвом Васильєвої Ольги робили ляльку мотанку – янголятка . Мотанка це і іграшка і оберег. В глибоку давнину лялька - мотанка слугувала людині захистом від хвороб , напастей,зла. Лялька берегла людину , її так і називали оберіг.












За звичай найкращими оберегами були ляльки виконані без допомоги голки. Такі ляльки давали синам ,які їхали у військо служити, чоловікам в дорогу. Ось і читачі бібліотеки за старою традицією в подарунок воїнам на новий рік зробили ці обереги.


І в кожному янголятку була молитва:


Я молюся за тебе, солдате,
Хай не вцілить у тебе наш ворог,
І засліпить йому сонце очі,
А земля хай у них сипле порох
Знаю я - не вмирають герої,
Та прошу я у Бога: " Вцілій!"
Україна в молитві, з тобою!
Переможцем вернися, живий!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар