четвер, 25 грудня 2014 р.

У 2014-му українці читали менше, ніж торік.

У 2014 році українці рідше читали своїм дітям, та й самі діти читали набагато менше. Про це свідчать результати соціологічного дослідження «Читання книг в Україні–2014», підготовленого компанією GfK Ukraine.

 


Згідно з дослідженням, упродовж року в Україні з 28% до 23% знизилася частка сімей із дітьми до 15 років, у яких батьки прочитали дитині хоча б одну книжку. Книговидавці також підтверджують, що зменшився реальний обсяг ринку в сегменті книжок для дітей та юнацтва.
Крім того з’ясувалося, що українські діти в 2014 році й самі прочитали менше, ніж у 2013-му. Частина дітей до 15 років, які в році, що минає, прочитали хоча б одну книжку, знизилася на 13% порівняно з минулим роком. Загальна кількість прочитаних дітьми книжок зменшилася більш ніж на 60%.
Утім, є й хороші новини: у 2014 році виріс попит на дитячі книжки українською мовою. Якщо книжку видано двома мовами – російською та українською – то українськомовна версія твору стабільно випереджає російськомовне видання в нашому ТОПі продажів.
Не втратила своєї актуальності й «розумна» дитяча література «подвійний адресації» – дитячі енциклопедії, розвиваючі видання з оригінальним авторським контентом, які підходять як для малюків, так і для школярів, а також для їхніх батьків.
Серед причин, через які діти не читають, називаються:
  • відсутність культури читання в сім’ї,
  • переорієнтація особистого часу на інтернет, телебачення, комп’ютерні ігри,
  • зниження моди на читання серед молоді.                                        http://www.barabooka.com.ua/u-2014-mu-ukrayintsi-chitali-menshe-nizh-torik/

Немає коментарів:

Дописати коментар