середу, 24 грудня 2014 р.

Малюнок 10-річної українки з'явиться на американських різдвяних листівках.

Різдвяний малюнок, на якому зображена Богородиця з маленьким Ісусом, три царі і пастух, 10-річна Катруся Лукіна з містечка Дрогобич на Львівщині намалювала ще два роки тому.

"Ми й самі до пуття не знаємо, як це вийшло, - розповіла мама Каті Любов Лукіна. - Цю картинку Катруся малювала до свята святого Миколая два роки тому. Її відібрали для участі у творчому конкурсі в Прикарпатті, де він посів перше місце. А потім його викупила жителька Вашингтона на ім'я Христина, яка колись давно емігрувала з України до Америки.
Як з'ясувалося, у Вашингтоні малюнок Катрусі теж посів перше місце на художньому конкурсі і здобув право друкуватися на різдвяних листівках.
Педагогів художньої школи, в якій навчається Катруся, просто розпирає від гордості.
"Катя дуже талановита дівчинка, у якої є свій почерк і своє бачення мистецтва. Вона любить яскраві фарби, малює яскраві картини, нам дуже приємно, що у нас навчаються такі діти", - зізналася викладачка школи Ольга Демкович.


Але найбільше, напевно, тішиться Катрусин дідусь, адже це він чотири роки тому привів онучку в художню школу. Хотів, щоб вона пішла його слідами - дід теж малює. Але сама дівчинка пов'язувати своє майбутнє з художнім мистецтвом поки що не поспішає - каже, про професію ще не думала, зарано.

1 коментар: