неділю, 9 березня 2014 р.

Наш Шевченко.


У кожного народу є поетична святиня, свій світоч, в українців  – це Тарас Шевченко.



Шевченківські свята , читання, шевченківські дні – це традиційні пам`ятні дні не тільки в Україні, а майже в усіх країнах світу. 2014 рік оголошено в Україні роком Шевченка.
Дні вшанування пам‘яті поета пройшли і в бібліотеці-філії №7. Була оформлена книжкова виставка «Наш Шевченко», міні-галерея «Малюнки Тараса».


Для малят ДНЗ № 34 ,а також для учнів початкових класів гімназії №39 проводились голосні коментовані читання творів Шевченка «Йдемо з дитинства до Тараса». 
Підсумком цих читань став святковий ранок - « Вінок Кобзареві» Діти читали вірші і збирали поетичний букет Кобзареві. Кожний учасник після декламування вірша ставив у вазу свою квітку. 


Діти і дорослі переглянули мультимедійну презентацію «Дитячі роки Т.Г.Шевченка». 


Ознайомились вихованці дитсадка і з книжковою виставкою, малята залюбки гортали сторінки книжечок Кобзаря. 


А яскравий український танок дівчаток зачарував усіх глядачів.


Учні СШ №30 дізнались, як вшановується пам'ять Тараса Шевченка в назвах нашого міста з презентації «Шевченкіана рідного міста», змагались в читанні віршів Тараса Шевченка .


 А учні СШ №25 завдяки бібліотечному квесту дізнались про цікаві історичні події, об’єкти міста пов’язані з іменем Тараса Шевченка .


Заслужений художник України А .М. Жежер за допомогою слайдової презентації познайомив користувачів бібліотеки зі своєю виставкою,яка відкрилась в Дніпропетровському художньому музеї. На відкритті виставки побували бібліотекарі та користувачі бібліотеки.


На користувачів чекають віртуальні подорожі по Шевченківським місцям та презентація « Шевченко – художник» в міні –галереї.

Немає коментарів:

Дописати коментар