пʼятницю, 28 березня 2014 р.

Книжка – добрий , мудрий друг.


Традиційно під час весняних шкільних канікул в бібліотеці-філії № 8 проходить Тиждень дитячого читання. А розпочали ми його літературним ранком «Є країна Читалія». Бібліотекарі разом з гуртом «Веселка» підготували для маленьких читайликів  справжнє свято! Спочатку дітки дізнались про історію виникнення свята, а потім під звуки чарівної музики мудра ворона Каркуша і герой відомої казки Колобок запросили діточок побувати в країні Читалії.


Тут на них чекала захоплююча зустріч з Королевою Книгою, принцесами Прозою і Лірою, феєю Казкою. Лялькова вистава вийшла дуже яскрава, музична, весела. Також діткам сподобалась книжкова виставка «Відчиняє двері казка» .
Учні 4-х класів мали можливість позмагатись в бібліографічній грі «Що? Де? Коли?».


Є дуже добре слово «чому». З нього починається будь-яке відкриття, кожне «чому» допомагає розвиватися і пізнавати світ. Чим більше людина задає це питання і знаходить відповідь, тим розумніше вона стає. І кожному, хто хоче знати набагато більше, завжди на допомогу приходять добрі супутники: Словники, Довідники і Енциклопедії. Виконуючи завдання гри «Що? Де? Коли?», діти користувались мовними словниками, книгами серії «Аванта – Україна - ерудиту», «Дитяча енциклопедія Перо».


Для всіх бажаючих розповісти про свою улюблену книгу в бібліотеці зараз працює виставка - конкурс «Книги – мої друзі».




Немає коментарів:

Дописати коментар