понеділок, 17 березня 2014 р.

Нас єднає шевченкове слово.

Завешуючи цьогорічний цикл заходів до шевченківськіх днів бібліотека-філія №4 запросила студентів групи ОРМП-13-3/9 металургійного коледжу до літературно - мистецької вітальні.


Разом з юнаками за допомогою музики, співу, живопису,кіно та анімації ми спробували відчути той потужний енергетичний посил, що через століття продовжує надихати нас та обєднувати. 


Жваве зацікавлення викликало знайомство з різними виданнями присутніми в фонді бібліотеки. Адже молодь тримала в руках книжки здебільшого із серії "Шкільна бібліотека", тому їм було цікаво познайомитися з 4-х томним виданням мистецької спадщини Кобзаря.



Познайомитися з поліграфічними особливостями видань різних років від 1949 до2003, що зберігаються у фонді бібліотеки. Ілюстрації теж справили неабияке враження, зокрема, ілюстрації художника П.Г. Сластьона, відтворені з репродукцій видання 1886 року поеми "Гайдамаки" у книжці 1969року.


Зі здивуванням дізналися про книжкову  продукцію Видавничого Дому "Андрій", переглянувши відеосюжет створений центральною міською бібліотекою ім. Т.Г.Шевченка в рамках проекту "Вічний для правнуків, безсмертний для нас".

 
Найпочесніше місце в насиченій програмі зустрічі було відведено Слову великого Кобзаря, коли звучали вірші з вуст молоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар