понеділок, 24 березня 2014 р.

"Найкращий читач - 2014"


Центральна бібліотека для дітей провела бібліо-квест «Найкращий читач 2014 року».
 23 березня в читальному залі зібралися найкращі читачі Центральної  бібліотеки для дітей. Нашу зустріч ми присвятили  Тижню дитячої книги, який ось уже понад 70 років проходить в кожній дитячій бібліотеці України.
Кожну зустріч з нашими кращими читачами ми намагаємось перетворити на свято книги і знань, які ніколи не втратять своїх позицій і будуть завжди потрібні в нашому суспільстві.
Змагання на кращого читача бібліотеки 2014 року  пройшло у вигляді бібліо-квесту. Для цього кожен учасник отримав послідовно      5 завдань, які він повинен був виконати за допомогою книжкових виставок, представлених на цей час в бібліотеці. Три з них представлені на абонементі, а дві – в читальному залі. Завдання квесту потрібно виконувати послідовно, не виконавши завдання, не отримаєш наступне. Той, хто виконав завдання квесту найшвидше – отримує додатковий бал.

На старті змагань

Для виконання завдань бібліо-квесту вибрані книжкові виставки:
    Про наш край у книги запитай.(краєзнавство)
    Усі ми діти твої, Україно!(українознавство)
    Скарбниця людських знань. (енциклопедії)
    Належить людству, належить вічності. (Шевченкіана)
    Залиш усе і читай! (белетристика)

Завдання про Т.Г.Шевченка виконує Колосова Софія
Краєзнавче питання виконує Гурських Андрій

    За правильним виконанням завдань слідкує бібліотекар-експерт, він же дає наступне завдання.
    Після виконання квесту всі учасники отримали письмові завдання, над якими треба було добре поміркувати. Тут важливі  гарні знання.


Підсумки ми підвели після всіх виконаних  завдань. Переможців було троє – шестикласник НІТ№2 Сафонов Микита , семикласник колегіуму №16 Озерний Даніїл і восьмикласниця кол.№16 Бєлая Ольга.


Після оголошення переможців, всі учасники отримали заохочувальні подарунки. Далі всі разом переглянули  фільм за книгою Роалда Дала «Матильда».
Дітям дуже подобаються змагання на швидкість і на знання, тому учасники з задоволенням виконували завдання бібліо-квесту і дуже дякували за свято книги бібліотекарів.
Бібліо-квест підготувала заступник директора по роботі з дітьми Дорофеєва Т.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар