четвер, 13 березня 2014 р.

Хай дух Шевченка об’єднає нас !



Під такою патріотичною назвою пройшли шевченківські урочистості в бібліотеці філії № 5.

«Він був сином мужика – і став володарем у царстві духа.
Він був кріпаком – і став велетнем у царстві людської культури.

Він був самоуком – і вказав нові світлі й вільні шляхи професорам і книжним ученим…»

  Іван Франко.



З нагоди святкування 200 – річчя з дня народження поета бібліотеку відвідало майже 200 дітлахів.

Разом з учнями 4 – г класу СЗШ № 30 бібліотекарі провели літературне свято«Шляхами великої долі». Захід розпочався піснею на уривок з балади «Причинна» «Реве та стогне Дніпр широкий…» Т. Г. Шевченка. Завідуюча бібліотекою Задорожня Юлія зробила огляд літератури біля книжково – предметної виставки,



провідний бібліотекар Какуша Ганна пригадала дітям основні моменти нелегкого дитинства поета. Учні Сербіненко Ліза, Пучкова Дар’я, Пошта Дмитро читали вірші. 



класний керівник Полякова Ірина Дмитрівна принесла репродукції на художні твори Тараса Григоровича і яскраво розповіла дітям про картину «Катерина». Дівчата співали «Садок вишневий коло хати…».



З учнями 3 - а та 3 – б класів СЗШ № 29 ми провели поетичні години «Вічне невмируще слово Кобзаря». Знавцями біографії Шевченка проявили себе Райченко Дарина та Бажан Марія. Антонов Максим, Кремер Поліна та Бабенко Давид виразно та артистично читали вірші. Учні 4 - а та 4 – б класів прийняли участь у конкурсі декламаторів «Шевченко в моїй душі і серці». Перемогу здобули Грищенко Інна, яка читала вірш «На вічну пам’ять Котляревському» та Статніков Микола з «Заповітом».
Не обійшли увагою ми і дітей з ДДПС. Провідний бібліотекар Какуша Ганна зробила їм презентацію книжково – предметної виставки «Хай дух Шевченка об’єднає нас!» Навмисно до цього заходу Ганною Борисівною був розроблений бібліографічний покажчик «Душа поета. Тарас Григорович Шевченко».

На всіх заходах дітям були продемонстровані відео презентації «Дитинство Тараса» та «Шевченко – художник».
За цей період бібліотека прийняла участь у двох конкурсах: фотоконкурсі «map – Ukraine Шевченкіана», який проводе Національна бібліотека для дітей та у Шевченківському батлі, який вперше організувала та провела Центральна міська бібліотека. Одною з переможниць цього конкурсу стала наша читачка Баранник Марія.



9 березня на центральній площі міста просто неба на Шевченківському вічі вона читала «Катерину» та «Пророк». 



12 березня бібліотека прийняла участь в урочистому нагородженні переможців конкурсу в Центральній міській бібліотеці.
Сьогодні поезії Шевченка не просто тішать слух, а й борються з усіма проявами неправди, несправедливості та соціального зла. Так буде завжди.Справді велике – безсмертне!

Немає коментарів:

Дописати коментар