неділю, 30 вересня 2018 р.

Брати Капранови презентували у Кам’янському новий роман «Справа Сивого»

Свою презентацію роману вони почали з Дніпра, адже "Справа Сивого" - це детективна історія, яка відбувається у Катеринославі-Дніпрі, а головним героєм є Дмитро Яворницький. Але на запрошення бібліотеки на Шевченка м. Кам’янське письменники приїхали й до нас. Так сталося, що вже третій свій роман брати Капранови презентують у нас.


Чи багато існує книжок, дія в яких розгортається у Дніпрі? Не пригадаєте? А знаєте, чому? Тому що їх і справді майже немає.


«Справа Сивого»- роман про  Катеринослав-Дніпро та про постатей, які тут жили. До речі, брати  порахували, що 23 вулиці Дніпра названі на честь героїв нової книжки. 
За сюжетом книги, у Дніпрі діє підпільна антиурядова організація. Молодому слідчому доручають зайнятися головним підозрюваним – старим заколотником з великим стажем протизаконної діяльності. Родзинкою детективу є те, що молодий слідчий – працівник ГПУ, а головний заколотник – видатний історик та археолог Дмитро Яворницький.


Любов. Історія. Злочин. Ось три кити, на яких тримається книга.Вона базується на реальних подіях, так що шалене кохання, батькове прокляття, нерівний шлюб, закляті скарби – усе це не вигадка, а стара правда, підтверджена документами.
Автори визначають жанр свого твору як «антидетектив» і не просто, а «історичний, романтичний антидетектив». Книга романтична, адже головними силовими лініями сюжету є кохання та старовинні міфи. А історична – бо за інтригою читач зможе побачити широку панораму історії степової України, Катеринослава-Дніпра, а також відомих місцевих діячів - художника Іллю Рєпіна і рабина Менахема Мендла Шнеєрсона, мецената Олександра Поля, письменників Івана Манжуру та Адріана Кащенка, співака Івана Паторжинського і теософа Олену Блаватську, художницю Галю Мазуренко та академіка Лева Писаржевського.

Сьогодні почну читати.І Вас запрошую.

Фото на згадку, книга з автографом у дарунок-і гарний настрій забезпечений.






Немає коментарів:

Дописати коментар