суботу, 1 вересня 2018 р.

День орхідеї у бібліотеці

Королева, аристократка, інтелігентка, вампір. Як тільки не називають орхідею.У вечір п'ятниці поціновувачі орхідеї зібралися у бібліотеці на Шевченка м.Кам'янське і жодний не пошкодував.


Бібліотекарі намагалися розкрити весь спектр якостей цієї унікальної квітки за допомогою музики, живопису, поезії.




Зараз більшість орхідей перебувають у спокої, готуються до цвітіння, набираються  сил. Тому, більше уваги приділили   догляду за орхідеями: пересадці, особливостям поливу, боротьбі зі хворобами і паразитами.Тут рівних біологу-бібліотекарю відділу абонемента Андрію Енбулатову та Яні Король-господині  квіткового салону "Аліандр" не було. Яна і Андрій презентували власні колекції (лише в Андрія їх нараховується понад 100), допомогли здійснити пересадку орхідеї, яку принесла одна поважна пані.



Встигли провести хірургічну операцію хворої на  мікоз орхідеї.



Втомлені від кількості інформації та емоцій, насолоджувалися звуками скрипки і флейти викладачів музичної школи №5-наших друзів і партнерів-Олени Неклеси, Світлани Кононенко та поезією Анни Купрій.
Художниця Любов Борщова написала картину "Орхідея", яку виставили на торги імпровізованого бібліотечного аукціону.Здогадалися, хто переміг в аукціоні? Андрію мало живих орхідей, він ще почав збирати колекцію картин.Тепер ви знаєте, що йому дарувати.


В орхідейному батлі зійшлися Андрій, Яна та ГУГЛ. Бібліотекарі за допомогою батлу намагалися довести, що інтернет не є істиною в останній інстанції. Скільки там помилок, фейкової інформації, розбіжностей і просто неправдивої інформації, або вже застарілої. Довіряйте фахівцям, шукайте фахівців, звертайтесь до фахівців.





"Рожева орхідея"-  автор роботи Марія Слободяник.

До зустрічі.Наступного разу презентуватимемо кактуси!

4 коментарі:

  1. Чудовий захід пізнавального , світоглядного змісту.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо!І нам теж було дуже цікаво.Милюбимо свою роботу і своїх читачів.

    ВідповістиВидалити
  3. Тетяно Іванівно! Чому на фото картини з рожевими орхідеями не вказано автора - Марію Слободяник?

    ВідповістиВидалити