четвер, 13 вересня 2018 р.

Історію свого міста треба знати і поважти.День 2-й

Чи дійсно місто Кам'янське є містом-клоном Дніпра?Що кам'янчани дали світові? Місто чи село? Чому Самишину балку іноді називають Шамболою...Історичні розвідки, квести, зустрічі з письменниками, пішохідні екскурсії, конкурси, вікторини, віртуальні мандрівки, презентації книг...Бібліотекарі використовують різноманітні форми бібліотечної роботи аби зацікавити кам'янчан власною історією.


Бібліотека на Шевченка  задіяла весь простір бібліотеки: вікна, прилеглу територію, он-лайн-простір.


      

     

Активізувалася сторінка у фейсбуці "Моє Кам'янське-місто, яке варто відвідати".Щодня публікується інформація за рубриками "Знай наших", "Цей день в історії Кам'янського".

У вікнах презентовані фотовиставка світлин з архіву краєзнавця Олександра Слонєвського, фотовиставка світлин "Вони звеличили наше місто" з фондів бібліотеки.У ці дні можна  придбати книги краєзнавців Миколи Чабана, Олександра Слонєвського з автографами, книжки видавничого дому "Андрій".
Бібліотекарі дитячої бібліотеки-філії №8, що на Соцмісті, разом з учнями 4-Б класу СЗШ №20 здійснили краєзнавчу розвідку «Кам’янське – частина України», познайомили дітей з літературою, яка допоможе дізнатися багато цікавого з історії рідного міста. А як цікаво було всім разом розгадувати кросворд!



Бібліотекарі бібліотеки-філії №7 на Бульварі Героїв,6 запросили своїх маленьких друзів на зустріч з дитячим поетом Олегом Майбородою.Виявляється, у нашму місті живуть і працюють не лише металурги, а й письменники. Читали вірші та оповідання різної тематики, але приємнішим було, коли автор читав сам. Майже всі його твори гумористичні. Читаєш, слухаєш – регочеш, а сміх -запорука здоров’я. Але який урок без гри? Змагалися у літературній грі-вікторині «Заморочки з бочки». Всі добре впоралися із завданнями, бо добре знають творчість Олега Майбороди.
Чудові та надзвичайні емоції не зникли в нікуди – їх впіймала фото-мить, яка повертатиме дітей в день зустрічі з поетом рідного міста.




На засідання краєзнавчого товариства чекають майже всі краєзнавці. Але засідання, яке відбулося  сьогодні було особливим для завідувачки читальним залом Катерини Молчанової.



Багато років вона намагається встановити історію своєї родини.Настав час поділитися знахідками...Усе життя родини Молчанових пов'язане з металургійним заводом, пізніше комбінатом.Понад 350 років складає трудовий стаж дінастії Молчанових. "Все смешалось в доме Облонских"-писал великий класик.Так і в родині Молчанових. Їхня історія тягне на добрий роман, справді трішки авантюрний:історія переселенців, героїв, почесних громадян,  невдах, військових, щирих патріотів, інтеленгентів і робітників, фізично сильних і мужніх людей, коханців.Все переплуталося: Яцуки, Молчанови, Лісовські, Павлови...Чи буде кінець цієї історії?




Ще що підготували винахідливі бібліотекарі розповім завтра.

Немає коментарів:

Дописати коментар