середу, 19 вересня 2018 р.

Як не стати живим товаром

Торгівля людьми-сучасна форма рабства. Що ми знаємо про торгівлю людьми, які її причини, форми, як не стати живим товаром вчилися студенти, літні люди, читачі, бібліотекарі у бібліотеці на Шевченка м.Кам'янське. 

Інтерактивну інформаційно-освітню виставку з елементам гри щодо запобігання торгівлі людьми "Знайди свій безпечний маршрут" запропонував кам'янчанам Український фонд соціальних інвестицій.Чудова команда фасілітаторів, з різних міст України - з Чернівців, Українська (Донецька область) та Павлограда - допомогли учасникам виставки отримати необхідні знання.






Виставка-гра   складалася з 4 станцій, де надавалася інформація, яка допомагала вибирати неризиковані шляхи життя. На кожній станції фасилітатор запрошував учасників до обговорення, використовуючи різноманітні інтерактивні методи, створюючи довірливу та безоціночну атмосферу, надавав інформацію щодо різних аспектів торгівлі людьми. 






45 учасників виставки-гри у командах обирали алгоритм поведінки у ризикованих ситуациях


Організатори виставки-гри запропонували декілька порад порад:

1.Перед тим, як виїхати за кордон, ви повинні зробити копії усіх документів. Бажано, щоб вони були на тонкому аркуші паперу та лежали у потаємній кишені, про яку ніхто не знає та не зможе здогадатися.
2.Залишіть координати своїм родичам чи друзям, яким довіряєте, для того, щоб у разі потреби вони знали, де вас шукати.
3.Придумайте кодове слово, яке зможе вказати вашим родичам чи друзям, що ви в небезпеці.
4.Вивчіть все про іноземну країну, куди ви відправляєтеся: закони, мову, запам’ятайте номери телефонів консульства.
5.Майте на увазі, що всі українські фірми, які співпрацюють з іноземними, повинні надавати договір рідною та зрозумілою для вас мовою. Також у договорі повинна міститись інформація про кількість робочих годин, грошовий еквівалент оплати, соціальний пакет, тощо


Запамятайте телефон національної гарячої лінії





Немає коментарів:

Дописати коментар