суботу, 15 вересня 2018 р.

Історію свого міста треба знати і поважати.День 4-й:подорожувальний

У кожному місті можна знайти щось неповторне: у Києві - собор св. Софії та Києво-Печерська лавра; у Львові - площа Ринок та Личаківське кладовище; у Харкові - найбільша у Європі площа... Та й в нашому рідному місті є чому дивуватися та чим захоплюватися. 


Якщо такий є інтерес,
Назвемо ми зараз сім чудес,
Що наше місто прославляють,
Що їх по всій країні знають.
По перше, безумовно,Прометей,
По-друге, історичний наш музей.
По-третє, найдовший в Україні міст:
Він виділяє нас між інших міст.
Також театр музично-драматичний,
Репертуар якого весь класичний.
По- п’яте, озеро блакитне-
Його з мого віконця видно.
І камінь, що місту дав ім’я.
А головне багатство міста - люди:ти, він, вона  і я!
                         (Віталій і Марія Баранник )


Зазвичай у кожному місті перш за все виділяють архітектурні споруди та монументальні пам'ятники, які і визначають його обличчя як урбанізованого простору. Бібліотекарі бібліотеки-філії №7, що на бульварі героїв,6 познайомили п'ятикласників ЗСШ №30 з архітектурними родзинками старого міста:головною конторою металургійного комбінату, інженрним клубом, народною аудиторією,будиноком іноземних спеціалістів тощо.
Діти не дуже знають рідне місто, але в них все ще попереду. На черзі пішохідні екскурсії, підуть знайомитися з історичними родзінками.

А вот краєзнавці вже вирушили у подорож разом з Дмитром Кубановим, який запропонував нову авторську пішохідну екскурсію "Провінційний конструктивізм Кам'янського 20-х - 30-х років". 














Дві години тривала подорож, пройдено 7 кілометрів, оглянуто десятки будинків, історичних об'єктів.Не всі дійшли до кінця, але той, хто дійшов отримали неймовірне задоволення.Чекаємо на запис Володимира Дзюби і фотозвіт Віктора Куленка.

Немає коментарів:

Дописати коментар