пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

Кіно на вечір п'ятниці

"Модільяні":біографічна драма 2004 р.режисера Міка Девіса
1919 рік. Яскраве життя! Яскраві фарби!  Щойно закінчилася Перша світова війна і життя вічного міста знову стає сповненим пристрасті та неконтрольованих, небезпечних бажань. У кафе «Ротонда», штаб-квартирі художньої еліти, є столик, якому немає рівного в історії: за ним сидять Пікассо, Рівера, Кокто, Сутін, Утрілло і Модільяні. 


У цьому вирі подій розгортається суперництво поміж двома геніями творчої сучасності – Пабло Пікассо і Амадео Модільяні,яке переросло в затяжну війну.Пікассо вже купається в променях слави, в той час, як Модільяні – бунтар, палкий коханець і гіркий п’яниця – ще практично нікому не відомий. Тому, коли в Парижі оголошується сенсаційний художній конкурс, Пікассо і Модільяні вирішують брати у ньому участь. Для Модільяні, до того ж, це рідкісний шанс нарешті стати багатим і знаменитим. 



“Не осуджуй!” – волає відеоряд фільму.
“Не звинувачуй!” – б’ється в молитвах чудовий саундтрек.
“Не сперечайся!” – мовчки твердять полотна, написані генієм.
Надзвичайно тонкий, неймовірно красивий і нескінченно трагічний фільм про життя Амадео Модільяні, італійського художника-експресіоніста категорично рекомендований до перегляду всім кінорозумниками з міцними нервами. Чому, скаже сама двогодинна стрічка.

http://imdb.com/title/tt0367188/

Немає коментарів:

Дописати коментар