вівторок, 16 січня 2018 р.

Літературний ринг відбувся у Кам'янському.

12 січня у  місті Кам'янському відбулась унікальна подія - перший на Дніпропетровщині справжній літературний ринг. Найталановитіші молоді літератори Кам'янського зійшлися у ринзі , аби позмагатися за звання найкращого письменника нашого міста у 2018 році.


Змагалися: член Національної спілки письменників України, лауреат міжнародної літературної україно - німецької премії ім. Олеся Гончара, муза мистецького проекту VivArt Марія Дружко; 


учасниця проекту VivArt, дипломант 6 молодіжного літературного конкурсу VivArt 2017 Яна Ловчинська; учасниця проекту VivArt, представник Дніпропетровської області на семінарі молодих письменників 2017 м. Одеса Катерина Кравченко; учасник проекту VivArt, переможець обласного літературного конкурсу ім. Валериана Підмогильного Андрій Енбулатов;


укчасниця проекту VivArt, фіналістка міжнародного конкурсу «Корнійчуковська премія-2017», Олена Ляшенко.


 У затишній залі кінотеатру "Мир" відбулася ця історична подія. 


Учасники, згідно з отриманими номерами, читали власні твори на обрану раніше тему. Глядачі оплесками обирали кращого з пари, яка виступає, а судді контролювали процес і виносили рішення, хто з пари лишається у ринзі. Коли переможений йшов з рингу, на його місце виходив наступний за номером учасник і ставав  у пару з переможцем. Обидва учасники знову читали тексти, і глядачі обирали кращого. Так триває, доки не виступлять усі учасники. У раунді перемагає той, хто перемагає в останній парі. 
Були конкурси для глядачів. Ведучий запрошував на сцену 3-х самих творчих глядачів. Коли вони виходять, їм пропонували скласти вірш із заздалегідь підготовленими словами. Потім  ведучий запрошував на сцену 3-х знавців української мови і пропонував їм підібрати синоніми до слова «письменник». Перемог той, у кого найбільше вдалих варіантів.


Доки працювали творчі глядачі, для залу виступав унікальний, єдиний в місті  оркестр духових інструментів СЗШ № 6.


Потім був супер фінал. Переможцем рингу стала  письменниця Олена Ляшенко .


Ініціатори події, учасники артпроекту VivArt дякують за професіоналізм , підтримку та дружню командну роботу колективи кінотеатру "Мир" і централізованої бібліотечної системи Кам'янського, а також усіх , хто залучився до свята літератури!

Немає коментарів:

Дописати коментар