пʼятницю, 12 січня 2018 р.

Краєзнавчий проект «Моя сімейна історія».

11 січня відбулося чергове засідання краєзнавчого товариства «Кам’янське - Дніпродзержинськ» в рамках проекту «Моя сімейна історія». Учасники проекту представляють сімейні архіви своїх батьків, дідів, прадідів і навіть прапрадідів, а також розповідають історію своєї сім'ї, пов'язану, в тому числі, з історією нашого міста. На цей раз про  свій родовід розповідав Юрій Антонович Питель.


Історія дуже цікава. Прапрадід по лінії матері Джованні Торгунні ще в 1830 році був членом організації «Форопуз» - «голодранців», одним із засновників якої був Джузеппе Гарібальді. З Бразилії він пішов за лідером в Італію, вже в якості члена організації «молода Італія», де взяв участь в гарібальдійському русі за звільнення батьківщини від австрійців. А далі доля занесло спадкоємців Джованні через Польщу в наше Кам'янське.



У онуків склалася різна доля. Один - Андрій, став полковником у «білих», і був, за іронією долі, розстріляний своїми ж, другий - Василь, воював за «червоних». Уже після громадянської війни рід Торгунні об'єднався з сім'єю Дуденко, яка має коріння в Польщі.  І пішло. Також Юрій Питель розповів про своїх батьків, які жили и працювали в Камянському, про своє життя та життя своїх дітей та онуків.

Немає коментарів:

Дописати коментар