четвер, 11 січня 2018 р.

Де шукати сніг? 7 книг для зимового настрою.

Чекати справжньої сніжної зими цього року доводиться довгенько. Та це не привід відмовлятися від святкового настрою. Навіть коли погода за вікном зовсім не натякає на зиму, можна зарядитися улюбленими зимовими історіями. Перевірена класика і трошки незвіданих сучасних творів від українських видавців — і святковий настрій уже на порозі.

О. Генрі «Дари волхвів»


Чи не наймиліший класичний твір про подарунки. Море доброти і краплина смутку — в цьому весь О. Генрі. Хочете ви того чи ні, але ця книжка точно заразить ваш святковим настроєм і любов’ю до людей.

Г.-К. Андерсен «Снігова Королева»


Казка з Данії вже більше століття зігріває серця малюків і дорослих, а у її зимовій атмосферності не дозволяє засумніватися навіть назва. Тож відкривайте і насолоджуйтеся дивом. Читати загорнувшись у теплий плед та озброївшись горнятком какао — хто зна, що Сніговій Королеві спаде на думку наступної миті.

Ярина Винницька «У країні сирних коників»


Книжка, яка відкриває засніжений Львів усім, хто ще не встиг у ньому побувати. Там саме запахло Різдвом. Про настання свята головна героїня дізнається через зміну — погоди думаєте, а ні — запахів. Як же пахне Різдво у Львові? Мед, цукати і варення — це ще далеко не все.

Джон Рональд Толкін «Листи різдвяного діда»



Як живеться ведмедям та північним оленям на Північному Полюсі? Ніхто не розкаже про це краще за Різдвяного Діда. А часом ще й інші різдвяні персонажі, як от Ілберет Ельф, допишуть щось своїм елегантним почерком. Будьте обережні: під час читання вам може здатися, що ви маєте давніх знайомих на Північному Полюсі.

Іван Франко «Сойчине крило»



Сповнена ностальгії та ніжності українська зимова класика. Так-так, ми теж таку маємо. Головний герой отримує листа просто у переддень одразу двох свят — Нового року і свого Дня народження. Але йому нема від кого чекати листів. Так думає він, але не його (чи вже не його?) Сойка.

Олег Чаклун «Танок сніжинки»


Книжка, з якою зима настає одразу трьома мовами: українською, англійською та німецькою. Кожен, хто її відкриває має змогу не тільки повторити іншомовну лексику для зимових подорожей, а й відчути себе дитиною, яка не може намилуватися красою сніжинки.

                                         Чарльз Діккенс «Різдвяна історія»


Три духи Різдва з’являються в будинку Скруджа і перевертають з ніг на голову — не будинок — ставлення похмурого чоловіка до найсвітлішого свята у році. Кажуть, що Дікенс «зробив» англійцям Різдво. Саме його історія про старого скнару, який не вмів, не хотів і не збирався святкувати Різдво, подарувала англійцям справжній дух свята. Нехай вона подарує його і вам.

https://vsiknygy.net.ua/neformat/51510/

Немає коментарів:

Дописати коментар