неділю, 21 січня 2018 р.

12 книжок, які перетворяться на фільми у 2018 році.

Що читати зараз, аби увесь рік завзято відвідувати кінотеатри із статусом «знавця»?

Пригоди Падінгтона

Майкл Бонд, «Ранок»

 



Перший фільм нам дуже сподобався і показав, що сценарій написали все ж «за мотивами» книжок про чемного ведмедика з дрімучого Перу. Позаяк чудових книжок у серії дійсно багато, а кумедних пригод у них — безліч, то й другий фільм обіцяє бути веселим та захоплюючим. Падінгтону та його друзям доведеться розслідувати одну дуже зухвалу крадіжку. Прем’єра фільму — вже 18 січня 2018 року.

Бегущий в лабиринте: Лекарство от смерти

Джеймс Дэшнер, «АСТ»

 



Молодіжна антиутопія — звучить непогано. І це вже третя книжка серії, першу і другу вже теж екранізовано. Головний герой — Томас, який зумів вивести друзів з лабіринту, у який кидають хлопців та дівчат працівники таємної організації. У третій книзі Томас разом із своїми друзями повинен буквально знайти ліки від смерті — людство уражене страшною пошестю, єдине місто, що вціліло, — Денвер, і саме там сміливцям доведеться вкотре застосувати силу розуму, аби придумати, як врятувати себе та світ.

Девушка в тумане

Донато Карризи, «Азбука»

 

 

Донато Каррізі не тільки пише захоплюючі трилери, він ще й їх знімає, отже це буде цікавий експеримент. Почнемо з книжки. Однієї зимової ночі психіатра Аугусто Флореса терміново викликають на роботу, адже випадок дійсно дуже дивний: в аварію потрапив інспектор поліції, який нічого не пам’ятає, а сам увесь у крові, але не своїй. Психіатра викликали не дарма — він допоміг інспектору відновити у пам’яті ті дивні події, що почалися зі зникнення шістнадцятирічної дівчини Анни Лу, яка зникла по дорозі з дому до церкви у маленькому альпійському містечку. Фільм з чудовим італійським кастом вийде на українські кіноекрани у кінці січня.

Манхэттенский ноктюрн

Колин Харрисон, «АСТ»

 



Фільм, який зняли за цим детективом для інтелектуалів, називається «Журналіст», тому що розслідувати нерозкрите вбивство буде саме журналіст Портер Рен, якого гратиме Едріан Броуді. У Портера гарна родина, дружина, діти, але він все це може втратити через чужі таємниці. І через свою невимовну таємницю: у нього роман зі спокусливою та розумною Керолайн, яка щодня затягує Портера до своєї дивної гри, в якій він-таки розплутає кримінальну історію, але чи виплутається з неї сам? Дізнайтеся з книги до того, як про це дізнаються всі, коли у лютому фільм дивитиметься публіка, що цінує кіно у стилі ретро.

Зима-чарівниця

Туве Янссон, «Видавництво Старого Лева»

 



Мумі-тролі — це світ, де кави, оладок та варення вистачить на всіх. Кожна з історій Туве Янссон — гарна по-своєму, але тільки у «Зимі-чарівниці» є той неповторний мікс затишку, альтруїзму, замилування та відчуття самотності, притаманній зимовим сюжетам. Уявіть собі: уся ваша родина хропить під час сплячки, а ви чогось прокинулись і не можете ані заснути, ані розбудити батьків, а в коморі є тільки варення. Добре, що ще є істоти, які взимку не сплять: Туу-тікіі, малятко Мю, Хемуль, Пращур і ще всілякі білочки та інша лісова дрібнота. І як добре, що зима все-таки закінчується. Новий мультик обіцяє бути не таким глибоким і філософським, як книжка, він буде просто добрим і радісним, про Різдво. Нехай і вийде на екрани у середині лютого.

Знищення

Джефф Вандермеєр, «КМ-Букс»

 

 

Зав’язка нагадує «Пікнік на узбіжжі» Стругацьких: існує якась Зона Ікс, смертельно небезпечна територія, де відбуваються абсолютно аномальні речі. Але у Вандермеєра, на відміну від братів-фантастів, там ніяких мисливців за трофеями немає — це занадто ризиковано. Уряд час від часу посилає туди дослідників, але якщо хтось і повертається звідти, то зовсім іншою, страшно «іншою» людиною. А якщо направити туди самих жінок? Чи є щось, з чим жінка не впорається? То ж дванадцята експедиція складається з біолога, психолога, антрополога та топографа. Але вирішальними факторами будуть не дивні характеристики аномальної зони, а те, що приховують вчені одна від одної. Фільм ми побачимо в березні, а в ньому — завжди чарівну Наталі Портман.

Трещина во времени

Мадлен Л`Энгл, «АСТ»

 



Ця неймовірна дитяча книжка — один з незмінних бестселерів для дітей по версії Amazon. Багато читачів стверджують, що це суміш «Нескінченної історії», «Великого Дружьного Велетня» та «Хронік Нарнії», що ж, приблизно так воно і є. Вночі до дітей приходять дивні істоти і забирають малих до дивного місця, яке, схоже, утворилося у складці часу. Випробування, пригоди та порятунок Всесвіту — ось, що чекає на Мег Муррі та її друзів. Фільм вийде на початку березня, а грати у ньому будуть Опра Уінфрі та Різ Уізерспун.

Першому гравцеві приготуватися

Ернест Клайн, «КМ-Букс»

 



Готові знову опинитися у майбутньому, де все не так, як ви собі полюбляєте уявляти? Поїхали: 2044 рік, всі прилипли до ОАЗІСу — Онтологічного Антропоцентричного Зорового Імерсивного Симулятору. Коли один з двох геніальних творців ОАЗИСу іде з життя, він оголошує, що всередині гри заховане «великоднє яйце», своєрідний приз, для пошуку якого у грі є підказки. І хто ту крашанку знайде, той стане його спадкоємцем. А йдеться про мільярдний статок. Ось вже кілька років тривають пошуки «крашанки», але приз поки що не знайдений, проте, вправні гравці вже впритул наблизилися до розгадки. А тут ще корпорація-конкурент хоче рознести на шматки і ОАЗІС, і всіх, хто в ньому «зависає». Так-от недитяча гра. Часу прочитати роман є аж до квітня.

Астрид Линдгрен. Этот день и есть жизнь

Йенс Андерсен, «КоЛибри»

 




Не всі знають, що життя письменниці, яка подарувала світові такі милі та добрі історії, зовсім не було добрим до неї самої. Принаймні, у певний період. Астрід Ерікссон народилася у селі, але її талант до літератури вже одразу після закінчення школи дозволив їй працювати журналістом у місцевій газеті. Проте через два роки, не будучи заміжньою, вона завагітніла від головного редактора. Від пропозиції шлюбу вона відмовилася та поїхала до Стокгольму, де бідувала, вчилась на курсах стенографії, боролася з упередженим ставленням до неї з боку суспільства. Сина Ларса їй довелося тимчасово віддати до родини своїх друзів, а самій навідувати його у Копенгагені за першої нагоди, аж поки не вдалося стати на ноги. А ще молода бунтарка носила штани, коротке волосся та мала веселу й сильну вдачу у часи, коли дівчата повинні були бути зразковими господинями у фартучках. Унікальна книжка про унікальний досвід дорослішання.

История заблудших. Биография Перси Биши и Мери Шелли

Галина Гампер, Геликон Плюс

 

 

«Франкенштейн» — один з перших успішних готичних романів, історія його написання і сама скидається на трилер. Одного літнього дня п’ятеро молодих людей: дві юні зведені сестри, їхні двоє бойфрендів-поетів та один письменник-початківець італійського походження, що мандрували Європою без дозволу батьків, зупинилися на березі Женевського озера поблизу зловісного замка. Місцеві розповідали про колишнього його хазяїна-алхіміка, який скінчив життя дуже погано через свої богопротивні досліди. Ця історія здається юнакам та дівчатам такою цікавою, що вони вирішують влаштувати конкурс на найстрашніший роман. Незабаром двоє поетів відмовляються від ідеї, адже довгі прозові тексти — не їх спеціалізація. Одна з дівчат дізнається, що вагітна, і їй вже не до літературних забавок. Молодий італієць пише роман про вампіра. І тільки юна Мері не знає, з чого почати і ходить навколо замку як зачарована. І ось вночі їй сниться жахливий сон: ніби на неї напало чудовисько зшите зі шматків людських тіл. Так Мері  і написала свій роман «Франкенштейн». Заміж Мері Годвін вийшла за поета Шеллі, а її зведена сестра Клер Клермонт народила поетові Байрону доньку Аллегру. Джон Полідорі також закінчив та опублікував свій роман «Вампір». Усі учасники літературного змагання ще довго були успішними. А потім щось почало відбуватися: Полідорі прийняв отруту у 26 років, Шеллі втопився у 30, Байрон помер від лихоманки у 36 років, дочка Байрона і Клер померла ще дитиною. Троє дітей Мері та Персі Шеллі також померли. Чи пов’язано це із зловісним замком? Хтозна. А ось Галина Гампер розповідає про той самий період з життя Мері та Персі Біші Шеллі, який передував написанню найвідомішого готичного роману. Фільм ми побачимо на початку серпня.

Дівчина у павутинні

Давид Лагеркранц, «Клуб сімейного дозвілля»

 



Дівчина з татуюванням дракона повертається! Лісбет Саландер та Мікаель Блумквіст знову разом і знову вони у неприємностях по самі вуха. Лісбет оголосила війну кримінальній імперії батька, а журнал Мікаеля «Міленіум» от-от буде поглинено великим медіаконцерном. Тож хакерка й журналіст зустрінуться знову, щоб урятувати часопис. Блумквіст поринає у розслідування таємничої загибелі відомого науковця, розробника штучного інтелекту. А Лісбет з’ясовує, що за всім цим стоїть її найнебезпечніший ворог. Він, наче павук, сплів для неї пастку… Трилер 16+ чекає на нас у жовтні 2018 року.

Фантастичні звірі і де їх шукати. Оригінальний сценарій

Дж.К. Роулинг, «А-ба-ба-га-ла-ма-га»

 



70-й рік до народження Гаррі Поттера: трапляється найстрашніше, бо до світу людей вриваються магічні потвори. Все це, звісно, потрібно виправляти і це робота для «цивілізованих» чарівників на чолі з Альбусом Дамблдором, який примушує до виконання найнеприємніших справ у ході шляхетної місії свого колишнього учня. Прочитавши книгу, спочатку подивіться перший фільм, а восени 2018 чекайте на другий.
 http://womo.ua/12-knizhok-yaki-viydut-na-ekrani-u-2018-rotsi/

Немає коментарів:

Дописати коментар