понеділок, 3 грудня 2012 р.

"Вони можуть більше ніж здається!"

Щороку в школах України до Міжнародного дня інвалідів, який відзначається 3 грудня, проводиться єдиний урок доброти. Не залишаються осторонь і бібліотекарі, які теж приймають участь у їх проведенні.30 листопада на перший урок учні 3-Б НВК№13 разом з класоводом Капінус І.О. та шкільним бібліотекарем Камишанською О.В. прийшли до бібліотеки-філії №4, щоб разом відзначити цей день.Урок мав назву: "Обмежені можливості, та необмежені здібності".Мова йшла про те, що всі люди потребують доброго до себе ставлення особливо люди з обмеженими можливостями. Діти продекламували вірші про доброту, згадали прислів'я.Познайомилися з роботами Дмитра Михайлика -читача нашої бібліотеки і інваліда з дитинства.


Слідом за третьокласниками до нас завітали учні 4 Б з класним керівником Билиною О.А.. - на урок доброти.Разом з ними, як і з попореднім клаласом ми переглянули кілька відеосюжетів про те як реалізуються в творчості, спорті,громадській діяльності люди з обмеженими можливостями. Згадали героїв художніх творів, які були інвалідами: Катаєв В "Квіточка-семиквіточка", Андерсен Г-Х. "Стійкий оловяний солдатик", Мамин-Сибіряк Д. "Сіра шийка", Ліханов А. "Сонячне затемнення", Полєвой Б. "Повість про справжню людину", Крапівівін В. "Та сторона де вітер", Маршалл А. "Я умію стрибати через калюжі" та ії.


Наші юні гості активно приймали участь у обговоренні дуже непростої і болючої для нашого суспільства теми.Четвертокласники  висловлювали цікаві і обгрунтовані думки , відчувалось,що вони доросліші і мають власну думку.Зокрема прозвучали наступні висловлювання: "Вони можуть більше ніж здається!" і "Якщо вірити, можна зробити все", "Дружити з ними", "Просто підійти і сказти:здрастуйте!" - вони здалися нам вартими уваги.

Немає коментарів:

Дописати коментар