понеділок, 10 жовтня 2016 р.

Майстер - клас від Ганни Осадко (Тернопіль) пройшов в бібліотеці Кам'янського.

Літератор, редактор, художник, авторка дитячих книг, редактор видавництва «Богдан»…- так, все це одна людина – Ганна Осадко. Авторка поетичних збірок «Та, що повертає пінгвінів», «Знаки приватної пунктуації», «Лаванда @ розмарин» і ще 15 дитячих книжок.  Ілюструвала понад 40 художніх книг. До того ж, Ганна Осадко – майстриня, як то кажуть на всі руки, побувала у нашому місті.
Представив присутнім Ганну Осадко поет Сергій Злючий.


Ганна розповіла, що своїх персонажів вона  не  малює,  а виліплює із пластиліну, і на склі. Одна сторінка може важити і кілька кілограмів. Тож готову картину фотографують, і вже у вигляді світлини вона потрапляє до книги. Такі ілюстрації – об’ємні й наче живі. Гортаючи сторінки, здається, ніби от-от з них зістрибне пухнасте кошеня чи вухатий зайчик.


Саме 8 жовтня,в юнацькому відділі Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка, діти з притулку Кам'янського  мали нагоду не тільки спостерігати, а й  створювати такі пластилінові чудеса. Пані Ганна розповіла і показала дітям свої книжки, 


та провела майстер-клас по ліпленню з пластиліну. Діти  завзято  ліпили своїми пальчиками картинку "Осінь".


Наприкінці зустрічі дітлахи не хотіли прощатися із майстринею, оскільки їм дуже сподобалася ця техніка.


Сподіваємося,що пані Ганно, ще неодноразово завітає до нашого міста на не менш цікаві зустрічі зі своїми новими книжечками та пластиліновими роботами.


Творчих вам успіхів і натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар