середу, 17 серпня 2016 р.

7 найкращих світових бестселерів українською .

До вашої уваги добірка бестселерів, які можна прочитати українською мовою.

Айн Ренд "Атлант розправив плечі"


В 1957 році світ вперше побачив антиутопічний роман Айн Ренд "Атлант розправив плечі". Лише через три дні після появи на ринку він зайняв 6-у сходинку в списку бестселерів The New York Times. Саме цю книжку назвали в 1991 році другою після Біблії, яка спричинила поштовх до змін в житті американських читачів.
Українською мовою книга вийшла лише у 2015. 
"Атлант розправив плечі" можна назвати однією із найскладніших книг для сприйняття. Влада намагається побудувати соціалізм, але промисловцям та бізнесменам це не подобається. Однак є людина, яка може допомогти в цій ситуації, і це — нікому невідомий Джон Голт. Він залишається таким навіть тоді, коли з’являється на сторінках книги, як дійовий персонаж. Його роль — показати, що, окрім емоцій, у людини є розум, який може допомогти їй знайти правильні рішення. 

Кондо Марі "Викинь мотлох із життя! Мистецтво прибирання, яке змінить вас назавжди"

Приблизно за 67 тижнів книга "Викинь мотлох із життя! Мистецтво прибирання, яке змінить вас назавжди" займала 1-е місце в рейтингу бестселерів The New York Times, вона перекладена 35 мовами світу.
Суть полягає в усвідомленні того, що всі ми живемо у постійному безладі, однак для того, щоб змінити власне життя — достатньо змінити своє мислення. І саме ця книга допоможе вам. Разом з її автором Кондо Марі ви приберете раз і назавжди!
 
Ентоні Дорр "Все те незриме світло"


Десять років, присвячених написанню зворушливій історії про сліпу дівчину із Франції Марі-Лор та німецького хлопця із дитячого будинку Вернера, увінчались для автора роману "Все те незриме світло" Ентоні Дорра успіхом. За рейтингом USA Today бестселер зайняв перше місце, а ще — отримав Пуліцерівську премію та став кращою книгою за версією газети The New York Times.  Франція, Друга світова війна, під час якої головні герої намагаються вижити та врятувати своїх близьких. Усі випробування, які випадають на долю, змінюють їх, дають надію та забирають її. 
Однак протягом усієї розповіді Дорр дає зрозуміти читачу, що будь-яка війна рано чи пізно закінчується, і будуть ті, які пережили весь жах заради світлого майбутнього та мирного життя.

Пола Гоукінз "Дівчина у потягу"


Спочатку може здатись, що психологічний трилер "Дівчина у потягу" занадто затягнутий, однак, мабуть, це такий задум британської письменниці Поли Гоукінз. Адже чим більше сторінок ви перегортаєте, тим заплутанішим та більш захопливим стає сюжет.
Проїжджаючи повз один із будинків, вона постійно бачить щасливу подружню пару. Однак, через деякий час дружина, у якої були свої таємниці, зникає, і колишній чоловік Рейчел може знати набагато більш, аніж намагається нав’язати їй.За рік від написання трилера "Дівчина у потягу" 34 країни придбали права на переклад, а уже восени має з’явитись фільм. 

Джоджо Мойєс "До зустрічі з тобою"


Лише кілька тижнів минуло після видання роману "До зустрічі з тобою" як він став справжнім хітом. Понад 5 000 000 читачів із різних куточків нашої планети прочитали цей бестселер.
Без любові життя людини було б сірим та й, мабуть, не мало б змісту. Саме це читач вловлює з кожної сторінки книги, головні герої якої кохали наперекір усім проблемам та труднощам. Адже коли жива надія, то можна пережити навіть найскладніші удари долі.
Луїза усвідомлює, що не кохає свого хлопця. Але навіть поруч з таким думками навіть уявити не могла, що зустріне чоловіка, який змінить її життя.
Вілл — в минулому успішний бізнесмен, підкорювач висот, однак після аварії прикутий до інвалідного візка. Спочатку здасться, що це звичайний любовний роман, однак повірте, закінчення буде абсолютно не таким, як ви собі уявите.
Янн Мартель "Життя Пі"


"Життя Пі" — роман-притча про юнака, який протягом декількох місяців боровся за власне життя посеред відкритого океану в шлюбці з дикими звірами. Ця історія демонструє наскільки сильною може бути віра людини, як досягається ціль в умовах, коли здається, що виходу нема, як людина може витримати все, якщо "вижити"  — її ціль.   За книгу "Життя Пі" канадський письменник Янн Мартель отримав Букерівську премію. Вона була видана більше, аніж у 50 країнах, та продано понад 10 мільйонів примірників.
Донна Тартт "Щиголь"

В 2014 році американська письменниця Донна Тартт отримала Пулітцерівську премію за роман "Щиголь", за творіння, в якому є все, чим наповнене ХХІ століття.  

Немає коментарів:

Дописати коментар