середу, 10 серпня 2016 р.

Сучасна бібліотека дбає про безпеку життєдіяльності.

У бібліотеці-філіалі № 6 пройшла цікава інформаційна зустріч з дітьми пришкільних таборів, що була присвячена питанню безпеки життєдіяльності.
Ритми міст все прискорюються з кожним днем, все частіше можна побачити дітей, які без нагляду дорослих самі рухаються вулицями повними небезпек, що чегають на маленьких містян й там, де їх можна зовсім не помітити. У батьків все більше приводів для хвилювань, а їх застороги можуть зустріти зовсім не ту увагу, якої варті.
Як убезпечити малюків, як їх зацікавити правилами дорожнього руху, щоб вони одразу ж почали використовувати придбані знання у реальному житті - знають у бібліотеці.


 Польська Лариса Григорівна й Лебедева Олена Олександрівна змогли в ігровій формі, за допомогою нових, яскравих, захопливих українських тематичних виданьрозповісти дітям: як поводитись на вулиці, дорозі, перехресті, чи можна гуляти у темряві, як допомагати літнім людям у транспорті, як "читати" дорожні позначки.


А ще дітлахи пройшли справжню "школу виживання", дізнавшись, які ягоди можна їсти, скільки і як засмагати, про що треба пам'ятати йдучи на купання до річки і ще багато іншого.Маленькі відвідувачі бібліотеки приймали активну участь в обговоренні, залюбки грали в навчальні ігри, гортали книжки, що тепер і у майбутньому стануть надійними їх провідниками на всих життєвих шляхах.


Одну з таких книг особливо рекомендує  наша бібліотека - неперевершене видання віршів для малюків Олега Майбороди - "Весела навчайка" Водночас це пізнавальні уроки для дітлахів, що складаються з двох частин: "Світ навколо нас" і "Правила для малюків".



Немає коментарів:

Дописати коментар