суботу, 27 вересня 2014 р.

Книга українських письменників визнана однією з найкращих дитячих книжок у світі.



Філософська історія для дітей Тараса і Мар’яни Прохасько «Хто зробить сніг» потрапила до одного з найпрестижніших світових каталогів дитячих книг – «Білі круки» (The White Ravens)
Про це «Видавництву Старого Лева», яке видало торік цю книгу, повідомила дослідниця дитячої літератури Середньої та Східної Європи, представник Internationale Jugendbibliothek, International Youth Library Катя Вібе, передає «Вголос».



«Білі круки» – це перелік 250 найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу. Каталог виходить щороку з 1996 року. Фахівці обирають з книг, що надходять до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки (International Youth Library, IYL) в Мюнхені з усього світу, найкращі видання і формують ТОП-перелік.



Серед критеріїв оцінки найкращих книг – літературний стиль і дизайн, універсальність теми, новаторські художні рішення. Каталог «Білі круки» вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої та підліткової літератури, який визначає світові тенденції для критиків, видавців, продавців книги.



Книга «Хто зробить сніг», яку написали Тарас Прохасько та Мар’яна Прохасько, стала переможцем конкурсу «Книга року ВВС – 2013» у номінації «Дитяча Книга року ВВС – 2013», а також отримала премію «ЛітАкцент року 2013» у номінації «Поезія і проза для дітей» та посіла перше місце рейтингу «Книжка року‘2013» у номінації «Дитяче свято».

Проілюструвала книгу Мар’яна Прохасько.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар