вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Європейський вибір України.

Бібліотекарі філії №2 підготували та провели годину - роздум "Європейський вибір України" для учнів СЗШ № 20.
У цьому році виповнюється 20 років з дня створення Європейського Союзу. «Єдність у різноманітті» - таким є девіз Європейського Союзу, який означає, що завдяки ЄС мешканці європейських країн єднаються у співпраці заради миру і добробуту, а численні культури, традиції та мови держав Європи є безцінною спадщиною європейського континенту. 

Завідуюча бібліотекою Наталія Стовба розповіла дітям, що вже не перший рік в Україні святкують День Європи. В цей день проводяться заходи й свята, що зміцнюють єдність Європи та її громадян, зближують народи.
 За своїм географічним положенням Україна вже є європейською державою і це факт. Зараз настає той час, коли незалежна Україна все більше схиляється до думки про своє приєднання до Європейського Союзу. Саме тому, що європейський вибір відкриває перед народом України, а найбільш перед її молоддю, широкі перспективи, а саме:

· Менше кордонів, більше можливостей;

· За кордон за новими знаннями;

· Здорове довкілля та захист навколишнього середовища;

· Боротьба зі змінами клімату;

· Можливість користування єдиною європейською валютою та приєднатися до єврозони, як тільки економіка України буде готовою до цього;

· Рівні можливості; адже вже перші угоди ЄС містили чітко сформульовану норму про необхідність забезпечення не на словах, а на ділі однакових умов оплати праці за однакову роботу для чоловіків і жінок. А коли ми відкидаємо дискримінацію за ознаками національності, статі, наявності фізичних вад, расової приналежності тощо, наше суспільство стає більш справедливим та відкритим;

· Працевлаштування та економічне зростання;

· Свобода, безпека і справедливість для всіх;

· Поширення миру та стабільності.

Учні отримали інформацію, над якою варто задуматися.

Немає коментарів:

Дописати коментар