пʼятницю, 11 грудня 2020 р.

Клуб документального кіно Docudаys в гостях у "Карітас"

На запрошення Центру для дітей і сімей БФ "Карітас" керівниця клубу документального кіно з прав людини Docudays ua Прометей м.Кам'янське Наталія Бохан презентувала фільм нідерландської режисерки Астрід Бусінг про хлопчика, який займався “дівчачим” видом спорту "Джованні та балет на воді”.


У десятирічного Джованні є мрія: він хоче стати першим хлопчиком, який візьме участь у Чемпіонаті Нідерландів із синхронного плавання.

Оскільки цей вид спорту вважається «дівчачим», не всі розуміють його прагнення. Але Джованні йде своєю дорогою, а Кім, його дівчина, чудово розуміє хлопця. Лишаючись на самоті, вони обговорюють своє майбутнє. Чи скористається Джованні підтримкою Кім і чи дійде до Чемпіонату?


Діти дуже добре сприйняли фільм, співчували головному герою, раділи його успіху. Почували себе в безпеці, бо поруч були батьки.






Ось так за допомогою кіно можна доступно та весело розповідати дітям про такі непрості речі, як права людини.

Довідка
Астрід Буссінк народилася 1975 року, вивчала образотворче мистецтво в Академії образотворчих мистецтв AKI в Енсхеде та кіно в Единбурзькому коледжі мистецтв у Шотландії. Під час навчання зняла документальний фільм «Творці янголів». Одна з її останніх робіт, «Сховище», здобула нагороду «Золоте теля» як найкращий короткометражний документальний фільм на Нідерландському кінофестивалі. Режисерка живе та працює в Амстердамі.

Немає коментарів:

Дописати коментар